Davant dels ERTOs al transport públic: Intervenció o expropiació - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Davant dels ERTOs al transport públic: Intervenció o expropiació
dissabte 21 de març de 2020 / Acció Sindical / Visites: 248
Menéame

Milers de persones, que no tenen altre mitjà de transport, estan utilitzant aquests dies els transports públics per anar a la feina, als CAPs, per poder atendre a persones dependents.

La primera lluita que hem tingut els treballadors/es que prestem els nostres serveis en trens, metros, tramvies i autobusos ha estat aconseguir que les patronals prenguessin les mesures necessàries per garantir la seguretat sanitària que requereix el moment. Ha estat i és una tasca àrdua, ja que ens hem trobat en alguns casos, amb una patronal que mira més per que la gent validi o tregui la seva targeta o bitllet, que per la seguretat del passatge i dels treballadors/es del sector.

Ara, tot i el fet que la Generalitat va publicar el 19 de març, assegurant que l’impacte econòmic que puguin causar les mesures davant l’epidèmia, i altres que es puguin adoptar en funció de l’evolució de la crisi sanitària, l’assumiria la Generalitat amb les partides que s’habilitin per fer front a l’emergència, ens trobem en que algunes empreses de el sector comencen a comunicar ERTOs i altres els comencen a insinuar.

Totes les empreses de transport públic regular, públiques i privades, estan subvencionades per l’Administració, i totes estan obligades a seguir les instruccions que s’estan donant des de la Generalitat. I evidentment, donada la situació d’emergència que estem vivint, en totes elles està baixant enormement el nombre de validacions o venda de bitllets, motiu pel qual la Generalitat ja ha assegurat que es farà càrrec d’aquest dèficit.

El que no poden fer aquestes empreses és aprofitar-se d’aquesta situació, tenir garantits els seus ingressos i alhora acomiadar temporalment a les seves plantilles o a part d’elles, per estalviar-se pagar els seus salaris.

Som davant de dues polítiques oposades: O posar el transport públic al servei de la població en una situació d’emergència o afavorir l’afany de guanys i beneficis de l’empresa privada. Cal escollir i és responsabilitat de les administracions públiques si es posen del costat de les patronals o de la població a qui diuen servir.

Des de la CGT EXIGIM: Que la conselleria de Territori de la Generalitat o Ministerio de Fomento facin cumplir les seves pròpies lleis ATURANT QUALSEVOL ERTO AL TRANSPORT PÚBLIC o bé procedeixin a la INTERVENCIÓ O NACIONALITZACIÓ de les empreses criminals que es comporten com a voltors en temps de màxima necessitat.

Sector Transport per Carretera i urbans FETIC CGT

Contacte: Saturninio Mercader 692057751

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Universitats i centres de recerca a la Vaga el proper 21 d’Octubre
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Les 5 noves punyalades del govern, la patronal i CCOO-UGT a la classe treballadora
  4. Convocatòria de vaga a universitats i centres de recerca de tot l’estat pel 21 d’octubre
  5. Formulari d’afiliació (beta)
  6. BALAÑÁ acomiada il·legalment al personal de tots els seus teatres
  7. Vaga d’universitats i centres de recerca en tot l’estat
  8. Presentació de demanda per vulneració de drets fonamentals a la Diputació de Barcelona
  9. La Generalitat posa en perill d’acomiadament 25000 treballadores del servei de menjador
  10. Un cop presentat l’ERTO...retornen l’exagerat volum de trucades als canals comercials telefònics del RACC

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid