Els sindicats critiquen l'estudi del professorat - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Els sindicats critiquen l’estudi del professorat
dijous 24 de gener de 2008 / Notícies / Visites: 5175
Menéame

Diari Avui / C.B. /24-01-2008 .- Els cinc sindicats de professors convocants de la vaga del proper 14 de febrer contra la llei d’educació de Maragall van enviar ahir un comunicat molt crític amb l’estudi de la Fundació Jaume Bofill del qual es desprèn que les condicions laborals del col·lectiu són a Catalunya, en molts aspectes, millors que a la resta de països de l’OCDE.

USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT consideren que les conclusions i recomanacions que surten al document, "si bé coincideixen amb les propostes del departament d’Educació per a la nova llei, en cap cas es deriven dels resultats de l’estudi", cosa que suposa una "manipulació greu de les dades i una manca de seriositat i rigor científic".

Els sindicats, que neguen que els professors catalans tinguin sous superiors a la mitjana europea, denuncien "la campanya de desprestigi" que s’està fent des "d’alguns poders i des d’alguns pretesos intel·lectuals", i afirmen que "les dades demostren que, malgrat totes les deficiències del sistema, és el professorat el que està fent possible una educació pública de qualitat".

El conseller Maragall, per la seva banda, en una primera lectura de l’informe, no es va mostrar sorprès pels resultats, que va considerar coincidents amb la diagnosi del departament, mentre que el secretari de polítiques educatives, Francesc Colomé, va assegurar que les condicions de treball del professorat "es revisaran per treure’n el màxim rendiment" però "no empitjoraran".

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 31. Dijous, 24 de gener del 2008


Diari Avui

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

1 Missatge

 • Els sindicats critiquen l’estudi del professorat 24 de gener de 2008 10:09, per  webcat

  Crítica a la interpretació de l´informe Bofill

  Diari de Girona, Barcelona.- Els sindicats de l’educació USTEC-STEs, CCOO, FETE-UGT, ASPEC-SPS i CGT han considerat que s’ha fet una "tergiversació" de l’informe de la fundació Bofill. Així asseguren que "contràriament al que s’ha dit, els docents de Catalunya cobren molt per sota de la mitjana europea" i que el salari dels mestres de Catalunya (amb 15 anys de servei) estan en el lloc 25 d’un total de 32 països, mentre que a secundària està una mica per sobre (al nº 22), "però molt per sota, també, de la mitjana europea i fins i tot de la resta de l’Estat Espanyol".

  També afegeixen que el professorat està satisfet, la qual cosa implica "un grau de professionalitat molt alt". Critiquen l’elevada ràtio d’alumnes per aula i que les conclusions i recomanacions de l’estudi "coincideixen amb les propostes que ha fet el Departament d’Educació per la nova llei".

  Per últim denuncien que ha hagut una "campanya de desprestigi vers el professorat i els sindicats que el representem, que s’està fent des d’alguns poders i des d’alguns pretesos ’intel·lectuals’".

  Veure en línia : Diari de Girona

  repondre message

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
 1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
 2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
 3. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
 4. Campanya Aturem la Invasió
 5. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
 6. El RACC es fa la foto oferint les seves instal.lacions a la Generalitat mentre inventa un ERTO aprofitant l’excusa del COVID-19
 7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
 8. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
 9. La CGT denuncia un cas de semiesclavatge laboral en una empresa de Valls
 10. Ha sortit el número 212 de la revista Catalunya (novembre 2019)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid