Carta oberta als i les responsables del servei d’Atenció domiciliària de l’Ajuntament de Barcelona - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Carta oberta als i les responsables del servei d’Atenció domiciliària de l’Ajuntament de Barcelona
diumenge 15 de març de 2020 / Acció Sindical / Visites: 256
Menéame

Davant la serietat de la situació per la propagació del Coronavirus i per protegir la salut de les persones més vulnerables enfront del mateix i, coneixent que en les pròximes setmanes s’espera que es compliqui el tema.

Manifestem:
Que les persones treballadores del servei SAD (Servei d’Atenció Domiciliària), majoritàriament dones, ja de per si, explotades i sense formació específica, ens traslladen la seva gran preocupació per la falta d’informació, formació i mesures de protecció per a portar a terme la feina d’atenció directa, per part de les empreses contractades per l’Ajuntament de Barcelona i de la passivitat dels Comitès d’Empresa que haurien de vetllar per la seva seguretat.

Denunciem la manca de mesures especifiques per a fer front amb la seguretat que requereix la situació actual. No podem obviar que aquestes treballadores són les que atenen a la gent gran (d’alt risc) i tan sols han rebut un missatge d’agraïment de l’alcaldessa de Barcelona en lloc dels EPIs (equips de protecció individual).

Que li quedi clar a la Sra. Ada Colau i a Gemma Tarafa que aquestes treballadores han de desplaçar-se en transport públic entre visites ( metro i bus), entren i surten dels domicilis on atenen usuaris i usuàries en risc, sense els equips de protecció individual necessaris.

Que els hi quedi clar que les empreses que gestionen el servei incompleixen la legislació vigent en matèria de prevenció de riscos laborals contemplada en el Decret 664/97 (protecció davant riscos biològics de les treballadores).
Per tot això i tenint coneixement que empreses que gestionen el servei del SAD de les 4 zones (SUARA, Sacyr i Accent Social) de Barcelona i els sindicats ccoo i ugt es van reunir amb la Sra. Gemma Tarafa per acabar dient que les mesures arriben tard, concloent que arreglarien les deficiències en matèria de protecció individual, al nostre parer, tard i fora de tems, amb una manca de previsió que ens sembla una irresponsabilitat a dia d’avui.

Des del sindicat de sanitat de la CGT de Barcelona i les seccions sindicals del SAD els demanem que prenguin mesures amb caràcter urgent i que ens comuniquin les mesures adoptades sobre aquest tema per evitar la propagació del virus. De no ser així, l’Ajuntament de Barcelona serà responsable, si es dóna el cas, de que una treballadora o treballador contraguin el virus i el propaguin entre els usuaris i usuàries.

La contenció de la propagació del virus és responsabilitat de tots i totes, assumeixin la seva part.
Sense més i esperant que prenguin mesures urgents.

Sindicat de Sanitat de la CGT de Barcelona
14 de març del 2020

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Universitats i centres de recerca a la Vaga el proper 21 d’Octubre
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Les 5 noves punyalades del govern, la patronal i CCOO-UGT a la classe treballadora
  4. Convocatòria de vaga a universitats i centres de recerca de tot l’estat pel 21 d’octubre
  5. Formulari d’afiliació (beta)
  6. BALAÑÁ acomiada il·legalment al personal de tots els seus teatres
  7. Vaga d’universitats i centres de recerca en tot l’estat
  8. Presentació de demanda per vulneració de drets fonamentals a la Diputació de Barcelona
  9. La Generalitat posa en perill d’acomiadament 25000 treballadores del servei de menjador
  10. Un cop presentat l’ERTO...retornen l’exagerat volum de trucades als canals comercials telefònics del RACC

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid