El Centre de Formació d’Adults Segrià (CFA Segrià) es trasllada a l’escola Joan Maragall - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

El Centre de Formació d’Adults Segrià (CFA Segrià) es trasllada a l’escola Joan Maragall
dilluns 9 de març de 2020 / Comunicats / Visites: 93
Menéame

Des de CGT ENSENYAMENT estarem atents a tots els moviments que es facin al voltant d’aquesta gestió i sobretot estarem al servei del que la comunitat educativa ens demani.

Des de CGT Ensenyament Lleida sabem que el Departament d’Educació de la Generalitat te previst el trasllat del Centre de Formació d’Adults (CFA) Segrià, que fins ara desenvolupa la seva activitat al vell edifici adjacent als Camps Elisis al barri de Cappont. La nova ubicació del CFA Segrià serà l’Escola Joan Maragall al barri de La Bordeta.

Tot i les aparents oportunitats que aquest trasllat ofereix, i veient l’opacitat amb la qual el Departament està realitzant les seves gestions, cal restar atents a les conseqüències que aquesta decisió pot tenir i que incideix bàsicament en 3 comunitats educatives.

La primera a qui repercuteix aquest trasllat és al propi CFA Segrià. Per una banda, pot servir per dotar-lo d’unes instal·lacions dignes per a desenvolupar la seva tasca però la contrapartida és el perill d’allunyar-lo del centre de la ciutat, amb la qual cosa pot comportar un handicap de cara a facilitar l’assistència i la inscripció a l’alumnat. I alhora també queda per veure com es resoldrien i garantirien els drets laborals de l’equip educatiu del CFA amb aquest trasllat.

La segona comunitat educativa afectada és l’escola Camps Elisis, ja que aquest trasllat pot servir per ampliar-la sense haver d’envair el parc tal i com sembla que estava previst en un inici pel Departament. Aquesta opció d’ampliació dins el parc no agradava a l’AAVV del barri. Però les preguntes que ens fem són: tenen previst des del Departament d’Educació una remodelació de l’edifici? enviaran als infants a un edifici amb greus problemes estructurals que ara mateix estant patint al CFA Segrià i que posa en perill la integritat de les persones que habiten aquest espai?

Finalment, la tercera comunitat afectada és la de l’escola Joan Maragall, ja que aquest trasllat repercutirà en el seu dia a dia i en l’estructura organitzativa i metodològica del centre. Aquesta escola implementa un projecte educatiu centrat, entre altres coses, en fer desdoblaments que permetin disminuir ràtios per atendre adequadament als infants. Com afectarà tot això ara?

Des de CGT Ensenyament Lleida continuarem atents als moviments del Departament. Uns moviments que acostumen a anar acompanyats de molta opacitat. I com sempre hem fet, ens posarem al servei del que les comunitats educatives ens demanin per tal de garantir la qualitat de l’educació pública i els drets laborals dels seus treballadors i treballadores.

Lleida, 4 de març 2020
CGT ENSENYAMENT LLEIDA

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Demanda judicial de vulneració de drets fonamentals contra CINGLES BUS ( SAGALÉS )
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  4. Formulari d’afiliació (beta)
  5. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  6. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  7. Per la reconstrucció del forn i la continuïtat de l’ocupació al Baix Penedès
  8. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  9. La CGT a Parcs i Jardins sobre l’accident al Parc de la Ciutadella
  10. La nefasta tornada a l’escola planificada per la conselleria d’ensenyament va directa al fracàs

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid