Cortavitarte (CGT): "el model que agafa el conseller Maragall és el britànic", que està "absolutament fracassat", en lloc del finlandès - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Cortavitarte (CGT): "el model que agafa el conseller Maragall és el britànic", que està "absolutament fracassat", en lloc del finlandès
Els sindicats d’ensenyament catalans convoquen al febrer a la societat a manifestar-se per a retirar la llei d’educació
dimarts 22 de gener de 2008 / Notícies / Visites: 4230
Menéame

Per a Emili Cortavitarte [*CGT*]: "Perdrem a l’escola pública tal com la coneixem ara". I va afegir, que "els millors resultats" de l’informe Pisa (que situava a Catalunya a la cua de l’educació a Europa) es van donar entre alumnes de l’escola pública.

Kaos. Educació (Agències) 22.01.2008 09:30

Adverteixen que hi haurà un "període de confrontació social" si el conseller no renuncia a aprovar la LEC

BARCELONA, 10 Gener. (EUROPA PRESS). Els principals sindicats d’ensenyança van convocar avui una jornada de vaga i una manifestació unitària el dijous 14 de febrer en el centre de Barcelona per a demanar la retirada de la futura Llei d’Educació de Catalunya (LEC), que consideren que "obrirà les portes a la privatització de les escoles públiques", a més d’una "gestió jeràrquica" i una "desregularització" de les condicions de treball dels mestres.

Les mobilitzacions que els sindicats —Ustec-Stes, CC.OO., Aspepc·Sps, UGT i [*CGT*]— van anunciar en una roda de premsa conjunta començaran aquesta vesprada amb una concentració davant de l’edifici de CaixaForum, on el conseller d’Educació, Ernest Maragall, presentarà les bases de la LEC a la comunitat educativa.

La portaveu d’Ensenyança d’Ustec·Stes, Rosa Cañadell, va advertir el conseller que si, després de les mobilitzacions, decideix no retirar la LEC, "s’obrirà un període de confrontació social molt negatiu per a l’educació pública" de Catalunya.

Durant el dia de vaga els nens podran acudir al col·legi, on s’oferiran "serveis mínims" —presència de la direcció del centre i de la consergeria—. No obstant això, Cañadell va animar als pares i alumnes a unir-se a la manifestació, ja que "defendre l’escola pública és defendre el puntal de la societat democràtica".

Els sindicats van insistir que les seves reivindicacions no són econòmiques, sinó "socials", ja que consideren que el sistema proposat pel conseller Maragall és semblant al britànic, on s’ha "destrossat" a l’escola pública.

"AVALUAR L’EDUCACIÓ EN TERMES DE PRODUCTIVITAT".

El portaveu de la Federació d’Ensenyament de Fete-UGT, David Medina, va assegurar que amb el sistema recollit en les bases de la LEC (l’única part de la llei donada a conèixer a la comunitat educativa), es passarà a "avaluar l’educació en termes de productivitat".

Així, segons Medina, es deixarà la família que fagi "la inversió en educació que la seva economia permeta", fent que les escoles passen de ser institucions a ser empreses i posant "en el mercat" l’ensenyança.

"VAGA GENERAL DE L’EDUCACIÓ" PÚBLICA I PRIVADA.

La secretària general d’ensenyament de CC.OO., Montse Ros, va assenyalar que les bases de la normativa afirmen que se "estimularà la presència i el creixement de l’escola concertada", en compte de "consolidar la xarxa pública", com estableix el Pacte Nacional per l’Educació (PNE). "ni els seus propis compromisos són capaços de complir", va lamentar.

A més, estableix canvis en el mode de contractació de professorat, que passarà d’obeir a criteris "subjectius". "S’anuncien aquests canvis sense cap garantia que suposaran una millora de les condicions", va criticar. Per tot això, va demanar que el dia 14 sigui una "vaga general de l’educació" a Catalunya.

"AGRESSIÓ CONTRA LA XARXA PÚBLICA CATALANA".

El representant d’Ensenyança Secundària d’Aspepc-Sps, Xavier Massó, va considerar la futura llei una "agressió contra la xarxa pública catalana" d’educació i una manera de la Conselleria de "desentendre’s de les seves obligacions".

Segons va considerar, el departament que dirigeix Ernest Maragall recull "el trist sistema de matar el missatger", culpant al professorat, en compte de fer "autocrítica".

"ELS MILLORS RESULTATS" DE PISA, EN L’ESCOLA PÚBLICA.

El secretari general d’Ensenyança de la [*CGT*], Emili Cortavitarte, va sostenir que "els millors resultats" de l’informe Pisa (que situava a Catalunya a la cua de l’educació a Europa) es van donar entre alumnes de l’escola pública. Per això, va criticar el model proposat per la Conselleria de "privatitzar tot el que sigui privatitzable".

Per a Cortavitarte, "el model que agafa el conseller Maragall és el britànic", que està "absolutament fracassat", en lloc del finlandès, que encapçala la llista de resultats de l’informe Pisa. "Perdrem a l’escola pública tal com la coneixem ara".


kaosenlared.net

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Demanda judicial de vulneració de drets fonamentals contra CINGLES BUS ( SAGALÉS )
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  4. Formulari d’afiliació (beta)
  5. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  6. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  7. Per la reconstrucció del forn i la continuïtat de l’ocupació al Baix Penedès
  8. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  9. La CGT a Parcs i Jardins sobre l’accident al Parc de la Ciutadella
  10. La nefasta tornada a l’escola planificada per la conselleria d’ensenyament va directa al fracàs

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid