Les Famílies de l'escola Àngel Guimerà de Balaguer no donen per perduda l'escola Àngel Guimerà de Balaguer i volen aturar el seu tancament - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Les Famílies de l’escola Àngel Guimerà de Balaguer no donen per perduda l’escola Àngel Guimerà de Balaguer i volen aturar el seu tancament
dimarts 28 de gener de 2020 / Notícies / Visites: 76
Menéame

Aquest matí de dilluns, membres de CGT Ensenyament Lleida i de FAPAC Catalunya s’han reunit, a petició de les pròpies famílies, amb representants de l’AMPA de l’Escola Àngel Guimerà per valorar la situació d’indefensió que pateixen després que s’anunciés el tancament per part del departament d’Educació que encapçala Carles Vega. Per justificar aquest tancament progressiu, que començaria amb la no oferta de places de P3 a partir del proper curs 2020-2021, es basen en la lluita contra la segregació i la baixa natalitat dels últims anys.

Segons fonts del sindicat les famílies es senten una mica desemparades perquè no se les ha tingut en compte en aquesta decisió presa de manera unilateral pel Departament i Ajuntament. Explicaven que s’han assabentat del tancament per la premsa i que ningú s’havia posat en contacte amb elles per explicar i justificar les raons d’aquest tancament. No entenen aquesta decisió quan saben de ben segur que hi ha moltes famílies esperant obrir el període d’inscripció per matricular els infants. A més, coneixen la dada que ara mateix a Balaguer de cara a l’any vinent hi ha més infants en edat de començar P3 que places públiques ofertades si tenim en compte les 4 escoles. Per tant, l’argument de baixa natalitat és una mentida més.

És per això que des de l’AMPA han decidit no quedar-se paralitzats i ja han programat una reunió el proper dijous dia 30 de gener a les 15h de la tarda a l’escola amb totes les famílies per tal d’explicar amb detalls la situació en la què es troben i intentar organitzar i mobilitzar una resposta col·lectiva a aquesta amenaça. De fet, hi ha famílies que estan disposades a anar fins al final en la defensa de l’escola pública del barri.

Alhora, fonts del sindicat també han pogut saber a través d’aquestes famílies i de mestres de l’escola que hi ha membres del claustre que estan en contra d’aquest tancament i altres que no els hi ha quedat cap més opció que acatar la decisió perquè es van sentir condicionats en la seva decisió de vot quan el claustre va votar la setmana passada que estava a favor del tancament. De fet, alguns mestres denuncien que per part del departament d’educació, tot i que no afirmen que s’arribés a la coacció, si que destacaven unes maneres poc agradables de comunicar la decisió. Així mateix, aquestes males maneres, també eren denunciades per part del claustre del Cervantes, escola que va evitar el tancament progressiu del centre la setmana passada després de mobilitzar la comunitat educativa.

Davant aquesta situació de vulnerabilitat que viu la comunitat educativa de l’Àngel Guimerà, des de CGT Ensenyament Lleida insistim en el nostre rebuig més absolut al tancament de l’Escola Àngel Guimerà de Balaguer i fem una crida a tota la comunitat educativa de Balaguer, als sindicats d’ensenyament, a la FAPAC-Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya, a les associacions de veïns i veïnes i altres col·lectius de Balaguer i finalment a l’Ajuntament de Balaguer per tal de donar una resposta col·lectiva i fer una trobada per organitzar la lluita i la defensa de l’escola pública i aturar aquest tancament. A nosaltres ens hi trobaran de front i dempeus.

Lleida, 27 de gener de 2020
CGT ENSENYAMENT LLEIDA

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  3. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  4. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  5. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  6. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  7. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  8. Formulari d’afiliació (beta)
  9. La CGT denuncia un cas de semiesclavatge laboral en una empresa de Valls
  10. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid