Victòria sindical a la vaga indefinida d’Iberboard - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Victòria sindical a la vaga indefinida d’Iberboard
dijous 7 de novembre de 2019 / Notícies / Visites: 858
Menéame

Aquest migdia s’ha arribat a un preacord al departament de mediació de la Generalitat entre Iberboard i el Comitè de Vaga, que ha estat ratificat per l’Assemblea de Treballadores de la tarda. Des del passat dilluns la vaga indefinida convocada per la CGT tenia completament paralitzada la fàbrica que Iberboard té a Alcover, amb seguiments del 100%.

L’empresa, participada pel grup Grífols, es dedica a la fabricació d’embalatges de cartró i plàstic per grans clients del sector de la logística i distribució. Entre els seus directius hi ha la senyora Virginia Guinda Lacalle, actual Consellera Delegada i també presidenta del Foro Energía Empresa de Foment del Treball.

Els 146 treballadors han fet torns en el piquet de l’entrada per garantir que l’empresa no intentés fer funcionar la planta amb esquirolatge. La CGT va obrir una caixa de resistència que segueix acumulant aportacions del sindicat, solidaris i col·lectius del territori per tal de garantir que la vaga hagués continuat tot el temps que calgués.

L’èxit d’aquesta vaga ha permès assolir totes les reivindicacions que reclamava la plantilla:
- Finalització inmediata de l’Expedient de Regulació Temporal (ERTE) que hi havia vigent.
- Abonament del 80% de les reduccions temporals de salari que va fer l’empresa durant el temps en que va estar actiu l’ERTE.
- Realització d’increments de sou al que marca el conveni sectorial vigent.
- Pagament a plaços dels endarreriments per la no aplicació d’aquests increments. A aquestes millores es suma la readmissió del delegat sindical de la CGT i un membre del Comitè d’Empresa del mateix sindicat, acomiadats com a represàlia patronal mentre es negociaven aquestes millores.

Des de la CGT valorem de forma molt positiva l’acció decidida de la plantilla. Aquest triomf ens mostra a la resta de treballadors i treballadores que la via del pacte social ens aboca al fracàs,mentre que és la lluita sindical la que fa que la por canviï de bàndol.

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid