La CGT Ensenyament Lleida denuncia la presència d’armes de foc durant les visites dels cossos de seguretat a les escoles de Lleida. - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La CGT Ensenyament Lleida denuncia la presència d’armes de foc durant les visites dels cossos de seguretat a les escoles de Lleida.
dimecres 30 d'octubre de 2019 / Comunicats / Visites: 646
Menéame

Un dia qualsevol de la setmana passada en una escola de Lleida, una parella de Mossos d’Esquadra conversen amb infants sobre el risc que suposa navegar per internet si no sabem establir filtres que respongui a uns criteris “ètics”. Aquesta situació sembla donar-se reiteradament des de fa anys dins les aules dels nostres centres educatius amb certa indiferència, si no complicitat i beneplàcit, tant per part del professorat i direccions com de les mateixes famílies i tutors. És un fet que hem normalitzat fins a tal punt, que molts professionals de l’educació i moltes famílies i tutors troben totalment fora de lloc i exagerades les crítiques que des d’algunes persones i col•lectius fan cap a aquestes pràctiques.

La veritat és que nosaltres sí que hi veiem un greu problema en aquesta “innocent imatge”. Perquè, no ens enganyem, quina intencionalitat hi ha darrera d’aquests tallers o visites?, què comporta en l’educació dels infants i els joves? Més enllà dels continguts, al darrera hi ha una pretesa normalització de la presència policial en tots els àmbits de la societat, atribuint-los una sèrie de tasques que, en el pitjor dels casos, haurien de ser compartides amb altres agents socials. Organitzacions i col•lectius segurament més preparats per arribar als nostres infants i joves que no pas els intimidants uniformes i armes policials. Si de veritat volem educar “en valors”, sense entrar ja a discutir de quins valors estem parlant, no seria més adient que tant el contingut com el continent tinguessin la capacitat de cridar l’atenció dels infants?

Que els infants accedeixin a porres, manilles i armes des de ben petits no resulta un exercici neutral ni normalitzat, i creiem que recents esdeveniments que tothom te present són un bon exemple del què estem dient. Feliçment, i fent referència a les mateixes imatges recents, hem de concloure que potser aquesta tasca normalitzadora de la policia no s’està portant a terme amb l’efectivitat que alguns voldrien. Els joves, i no tant joves, estant perdent la por a aquesta autoritat i la seva repressió.

La naturalització de la policia a les aules, presentats com a formadors, “autoritats” no per la seva força sinó pels seus coneixements com a formadors no sol exclou a persones de l’àmbit socioeducatiu sobradament preparades que han d’assumir aquesta tasca, sinó que també familiaritza la censura i les conseqüències de la protesta, l’amenaça, el maltractament, l’agressió impune, la repressió indiscriminada, etc... “Situacions normals” que estem vivint aquests dies especialment, però que sempre han format part de les nostres vides.

En aquest sentit, des de la CGT demanem i exigim:

-  La prohibició d’armes a les escoles. No volem ni una sola arma ni una sola bala a les escoles. Volem fora dels centres educatius els cossos de seguretat.
-  Que el Departament d’Educació i la Paeria suprimeixin l’acord pel qual es permet a aquestes visites escolars.
-  Que els claustres es posicionin en contra que els seus centres educatius acceptin celebrar aquests tallers.
-  Que les famílies facin queixes formals als equips directius i al Departament d’Educació en el cas que el seu centre “contracti” aquest servei.
-  Que la comunitat educativa s’autoorganitzi per sensibilitzar a la societat sobre la necessitat de construir i compartir una consciència antirepressiva, antimilitarista i insubmisa. O que s’apropi a col•lectius que ja treballen des d’aquesta perspectiva, com per exemple la Plataforma Desmilitaritzem l’Educació a Lleida.

Des de la CGT Lleida, ens preguntem què podem esperar de positiu de la Generalitat o la Paeria si es permeten aquestes aberracions dins les escoles. El que tenim clar com a sindicat és que centrarem els esforços en continuar treballant en la defensa d’una educació pública, construir una escola on exercir la democràcia directa i posar èmfasis en la cultura antiautoritària i antimilitarista de l’escola com a transmissora de cultura, drets i llibertat. I també de pensament crític per defensar-nos de les agressions físiques i mentals a les que ens sotmet el poder a través dels seus esbirros policials.


CGT ENSENYAMENT LLEIDA

Lleida, 30 d’octubre de 2019

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Demanda judicial de vulneració de drets fonamentals contra CINGLES BUS ( SAGALÉS )
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  4. Formulari d’afiliació (beta)
  5. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  6. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  7. Per la reconstrucció del forn i la continuïtat de l’ocupació al Baix Penedès
  8. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  9. La CGT a Parcs i Jardins sobre l’accident al Parc de la Ciutadella
  10. La nefasta tornada a l’escola planificada per la conselleria d’ensenyament va directa al fracàs

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid