Professió precària - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Professió precària
Socorristes. El gran treball de salvar vides està poc valorat per la societat
dijous 3 d'octubre de 2019 / Notícies / Visites: 187
Menéame

En la nostra societat, no es valora suficient la professió de socorrista. Les i els socorristes han de superar mesos de formació i proves físiques molt exigents. Són la primera assistència en cas d’emergències sanitàries no només a les platges, piscines, rius i altres espais aquàtics, sinó en totes les zones circumdants. Les tasques de vigilància i prevenció que realitzen eviten que es produeixin situacions de risc.

Lamentablement, tampoc la societat és conscient de les condicions d’extrema precarietat, en molts casos contràries a la legislació laboral, en les quals es treballa en la professió. Sovint les empreses subcontractistes de socorristes no respecten els dies de descans, ni el límit d’hores extres ni les remuneracions establertes en el conveni estatal d’instal·lacions esportives, i amb freqüència exploten a menors d’edat que realitzen hores extres sistemàticament.

L’empresa Servitur, S.L., de Tarragona, a la qual diversos socorristes hem denunciat, amb el suport de sindicats com CGT, davant la Inspecció de Treball per abusos i il·legalitats com les esmentades, va guanyar el concurs de l’Ajuntament de Salou el 2019 per a la vigilància de totes les platges, i és el subcontractista de socorristes de Port Aventura i de molts hotels de la Costa Daurada. Aquestes pràctiques són habituals en altres empreses del sector com Conjuminar, Altesport, Proactiva o Emergències Setmil.

Entre l’1 de gener i 15 d’agost s’han produït a Espanya 268 ofegaments. La precarietat del sector no ajuda a reduir aquestes xifres.

#RespectemElSocorrisme
respectemelsocorrisme@gmail.com
cgtarragona@gmail.com

Enllaç a la noticia publicada al Diari de Tarragona el 3 d’Octubre del 2019


Juan Ramón Martín Menoyo, afiliat a la CGT Baix Camp

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid