Clima Crisi Capitalisme - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Clima Crisi Capitalisme
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya
dilluns 23 de setembre de 2019 / Comunicats / Visites: 426
Menéame

Aquests dies ha començat la setmana de lluita contra el canvi climàtic, contra l’emissió de gasos hivernacle a l’atmosfera i en definitiva contra la destrucció constant d’aquest, el nostre planeta, la terra. Les protestes finalitzaran amb una gran mobilització a escala global el pròxim 27 de setembre, que esperem sigui un clam clar contra la bogeria autodestructiva en la qual el capitalisme global ens té abocats. Des del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya, volem apuntar diverses consideracions sobre el tema.

No podem deixar que les empreses que fa anys que contaminen i destrueixen el planeta, ara liderin la «revolució verda». Els cotxes híbrids, els mòbils, les apps Eco i les elèctriques sostenibles, són la fal·làcia del capitalisme verd. No són la solució. No es pot créixer il·limitadament en un planeta finit, això és el que no volen acceptar. És el que es coneix com a greenwashing o el rentat de cara del capitalisme verd.

Per altra banda, des de diferents governs i estaments, se’ns carrega tot el pes de la culpa al poble per no ser suficientment conscients de l’abast de la tragèdia ecològica, per no ser suficientment responsables. Quan cada dia desmantellen i eliminen més infraestructures de transport públic, quan les empreses imposen l’obsolescència programada als seus productes per tal d’augmentar beneficis, i quan les 100 empreses més contaminants del món, produeixen més del 70% de les emissions mundials de gasos d’efecte hivernacle.

Exigim polítiques de remunicipalització, extensió i abaratiment dels transports públics, així com plans de mobilitat de les empreses, que ofereixin alternatives sostenibles i barates de transport als seus treballadors. Entenem que els treballadors no han de carregar el pes de la contaminació, per això volem mesures coercitives per aquells sectors o empreses que contaminin de forma desproporcionada, com els creuers o el sector del transport marítim, causant del 23% de la contaminació atmosfèrica de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Per últim, la lluita ecologista només pot anar unida a la lluita per la llibertat, la igualtat i la justícia social. Si no és així, és fer que els de sempre paguem els desgavells dels de dalt. Si no és així, podem donar espai a noves formes de feixisme verd. Si no és així, mai assenyalarem els veritables culpables de la destrucció de la terra: l’avarícia i la set de benefici dels capitalistes.

No ens obligueu a escollir entre la fi del món i arribar a fi de mes.
Les dues lluites són la mateixa lluita.

Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Formulari d’afiliació (beta)
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Demanda judicial de vulneració de drets fonamentals contra CINGLES BUS ( SAGALÉS )
  4. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  5. La CGT denuncia un cas de semiesclavatge laboral en una empresa de Valls
  6. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  7. 100% de seguiment el primer dia de la Vaga a Nissan
  8. Ha sortit el número 214 de la revista Catalunya (gener 2020)
  9. La Generalitat posa en perill d’acomiadament 25000 treballadores del servei de menjador
  10. Ha sortit el número 212 de la revista Catalunya (novembre 2019)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid