La nostra salut, el seu negoci - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La nostra salut, el seu negoci
Quan el xantatge esdevé un costum
dimecres 18 de setembre de 2019 / Comunicats / Visites: 270
Menéame

El control econòmic al que els equips d’atenció primària (EAP) estem sotmesos és pervers. Amb la complicitat dels grans sindicats i l’excusa de l’estafa anomenada crisi la directiva de l’ICS aplica sobre les treballadores eines de control amb criteris purament economicistes. Així mateix malgrat estar demostrat que els incentius econòmics no tenen un efecte motivador en les professions sanitàries ens prometen complements salarials si complim al cap de l’any determitats indicadors.

Un cas concret per entendre el drama del xantatge: la setmana passada un EAP de Barcelona va rebre la notícia que se li ordenava prescindir de 9 treballadores per haver fet una «mala gestió». Analitzat el cas podem afirmar que aquesta “mala gestió” ha estat “haver gastat més diners dels assignats” en contractar personal substitut.

I es que anualment, cada equip signa un “acord de gestió” que no és sinó una mesura de control de la despesa. Si el compleix, les treballadores rebem una bonificació econòmica. Entre altres punts, l’acord fixa una despesa màxima en concepte de contractes. I com es controla aquesta despesa? No contractant substituts.

El missatge és clar : Si contractes suplents, adéu bonificació econòmica.
Aviat farà un any que la CGT vam convocar una vaga de TOTA l’atenció primària per aturar el seu deteriorament progressiu. Però l’acord signat entre l’ICS i el sindicat “Metges de Catalunya” no ha canviat res en la política sanitària ni ha millorat les nostres condicions laborals.

A l’atenció primària continuem funcionant amb un pressupost al voltant del 17% (la OMS recomana el 25%). Les treballadores continuem sacrificant hores de repòs i personals per atendre les necessitats de la població, treballant amb menys personal i material del necessari.

Avui volem alçar un cop més la veu no sols per denunciar la manca de finançament, la manca de personal i el deteriorament de l’atenció primària, sinó també per animar a les companyes i a les direccions d’equip a no cedir davant el xantatge que suposen els objectius econòmics imposats i denunciar públicament les mancances amb què treballem, que no fan res més que posar en perill la nostra salut i la de les persones que atenem.

Perquè si no ho denunciem, ens convertim en còmplices.

Secció Sindical Atenció Primària ICS Gerència Barcelona Ciutat

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  5. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  6. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  7. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  8. CGT, Anticapitalistes i CUP presenten un projecte per a socialitzar NISSAN
  9. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  10. Formulari d’afiliació (beta)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid