CGT-ASPID denuncia l’empresa per la seva gestió en la UEC a la Seu d’Urgell - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

CGT-ASPID denuncia l’empresa per la seva gestió en la UEC a la Seu d’Urgell
divendres 28 de juny de 2019 / Acció Sindical / Visites: 315
Menéame

Des de la secció sindical CGT ASPID, volem denunciar que de nou l’empresa ASPID torna a vulnerar els drets dels treballadors i a precaritzar la UEC (Unitat d’Escolarització Compartida), incomplint un cop més el contracte públic amb Ensenyament.

El passat mes de desembre, el sindicat va denunciar a ASPID a inspecció de treball que durant aquests darrers tres anys l’empresa ha vulnerat de forma reiterada els mínims contractuals establerts amb l’administració referent als espais, els professionals i el material escolar.

En aquest mateix mes de desembre es va crear una plataforma ciutadana i es va dur una moció al ple municipal de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per tractar de revertir la situació de precarització de la UEC a través de la seva municipalització. La moció però, no va tirar endavant. Tanmateix es va acordar en el ple municipal no municipalitzar el servei, donant una oportunitat a ASPID a canvi de no tornar a dur a terme cap incompliment ni vulnerar els drets dels treballadors.

Al mes de gener hi va haver una reunió a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell on hi van assistir els diversos portaveus dels partits polítics, el director dels serveis territorials d’Ensenyament a Lleida, la inspectora d’educació i representants d’ASPID.

En aquesta reunió, es van pactar una sèrie d’acords a fi d’evitar nous incompliments. L’entitat es comprometia a: no prendre cap represàlia contra els actuals treballadors, donant-los una continuïtat laboral, mantenir la ràtio de professionals, dotar de recursos suficients el servei i destinar les instal·lacions exclusivament a la Unitat d’Escolarització Compartida.

A dia 27 de juny del 2019 l’empresa no ha complert amb la seva paraula, ja que el passat dijous 13 de juny va fer saber a una de les seves treballadores que es prescindia d’ella, al·legant que la normativa del departament d’educació no exigeix que hi hagi dos tutors, la qual cosa que no és certa, donat que en el projecte amb el qual ASPID va guanyar el concurs públic constava de dos tutors i un tallerista.

Recordem que durant una part del curs escolar 2018 – 2019 ja es va vulnerar aquesta ràtio comptant únicament amb un professional. Ara de nou la intenció de l’entitat és no complir amb els compromisos contractuals establerts amb l’administració i refermats amb l’acord amb l’ajuntament de la Seu, fent fora a una treballadora i reduint la ràtio a un tutor i un tallerista per a tot el servei.

Volem destacar que el fet d’acomiadar a una de les treballadores és una represàlia per la lluita sindical que es va fer.

Tot plegat suposa una nova retallada per part d’ASPID. Per tot això, des de la secció sindical CGT Aspid demanem el següent:
Rescissió immediata del contracte entre el Departament d’Ensenyament i ASPID. Sol·licitem al Departament d’Ensenyament que rescindeixi a ASPID la Unitat d’Escolarització Compartida, ja que l’entitat segueix incomplint de forma reiterada els compromisos signats amb el Departament.
Readmissió de la treballadora acomiadada i continuïtat laboral de tots i cada un dels professionals de la UEC.
• Davant la vulneració dels pactes establerts en la junta de portaveus, on ASPID es va comprometre en uns acords que no ha complert i donat que aquest incompliment té efectes negatius sobre la qualitat del servei i vulnera el contracte públic. Demanem a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell que insti d’ofici a Ensenyament a rescindir el contracte públic amb l’empresa ASPID:
Municipalització de la UEC. Instem a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell que es faci càrrec de la gestió directa de la UEC, garantint així el seu bon funcionament, una destinació correcta dels recursos i els drets dels treballadors.
Restabliment amb caràcter retroactiu de tots els drets laborals negats per part de l’empresa (convenis reguladors, diferències salarials, hores de docència i dies de vacances, així com tipus de contractes avui dia irregulars).

Seu d’Urgell, juliol 2019
CGT ASPID

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  5. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  6. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  7. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  8. CGT, Anticapitalistes i CUP presenten un projecte per a socialitzar NISSAN
  9. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  10. Formulari d’afiliació (beta)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid