Els Assitents Socials de Valls neguen l'accés a la CGT - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Els Assitents Socials de Valls neguen l’accés a la CGT
dimarts 7 de maig de 2019 / Notícies / Visites: 183
Menéame

El passat 25 d’abril la persona designada per CGT Alt camp i Conca de Barberà, que fa treball social del sindicat, no fou reconeguda per part dels assistents Socials del municipi en especial per la seva coordinadora del servei, al matí, Acció social de CGT va oferir acompanyament a un usuari, on la treballadora que el va atendre abans de començar escoltar la demanda que li formulaven es va posar en caràcter despectiu al nostre usuari mantenint una aptitud no molt apropiada amb ell i l’acompanyant d’Acció Social de CGT, dient expressions com "hoy vienes como un pollito mojado", "si tienes cultura para tramitar un asunto por la navaja incautada, la tienes para tramitar esta regularización de vivienda" o "yo he estado 3 meses sin nevera, no tienes por que ir de restaurantes o bares para comer cuando el comedor social esté cerrado".

Aquest usuari va ser rebutjat anteriorment per fer 7 minuts tard a la seva citació perquè estava al menjador social de la Taulada acabant de dutxar-se. La treballadora també li va recriminar la seva tardança sense voler donar l’atenció qüestionant el testimoni de l’acompanyant que va estar també present aquell dia.
A les hores la coordinadora del servei va trucar a l’usuari informant que el rebrien a la tarda després dels incidents detallats anteriorment, però la sorpresa va ser que les instruccions eren que anés sol, la CGT va aportar una seria de documentació i consentiment de l’usuari en la citació i la coordinadora no la va voler acceptar, recriminant que no es refiava de l’acompanyant d’acció social.
La va deixar entrar però no va voler desenvolupar la reunió davant l’assessora de l’afectat, obligant així a la representant d’acció social de CGT a marxar de la reunió per un bé de l’usuari.

Des de CGT denunciem el cas públicament a causa de la falta de formalitat dels serveis socials de Valls, i les paraules de la coordinadora del centre en contra la representant del sindicat, formes poc apropiades de l’administració del servei, així podem en coneixement que ens personarem al servei sempre que els usuaris ens ho demanin, ja que l’aptitud de CGT sempre ha sigut col·laborativa en tots els acompanyaments, i garantir així també la seguretat dels treballadors explicant prèviament durant i després als usuaris quin ha de ser el seu comportament prevenint situacions violentes en molts casos.
No podem tolerar que el govern local segueixi girant la cara davant aquest fet estant degudament comunicat a través de la formació política, i la treballadora social parli malament del sindicat davant els treballadors del servei, les proves del relat estan perfectament enregistrades i seran aportades com a prova a l’administració corresponent.

La CGT un dels pilars fonamentals de la lluita és l’Acció Social, on treballem a peu de carrer, per poder seguir denunciant les irregularitats comeses pels polítics tant locals com autonòmics, i per ha garantir els drets a totes, no podem tolerar en cap concepte que en diguin que fem intrusisme, quan la CGT fa un acompanyament als usuaris amb risc d’exclusió social al carrer, a les places i als barris, la nostra feina no és estar en un despatx fent burocràcia, sinó atenent a totes les persones en el seu àmbit de base. Portem un nou món als nostres cors i si ens volen de cara, ens trobaran de cara, així instem a l’equip de govern d’ERC que recapaciti i posi solucions sobre el cas, ja que creiem que en un àmbit social l’enfrontament no beneficia a les persones.

S’ha intentat mediar amb la representació política del municipi i fins i tot amb la coalició que formen amb un partit de representació que crèiem més social, la sorpresa ha estat quan ells segueixen amb actitud de confrontació, partits que s’omplen la boca de diàleg i en aquest cas no volen dialogar, ni poder concretar una reunió per establir els àmbits d’actuació.

La seva resposta és clara tot usuari que vagi amb la persona de reprsentació social se li nega l’assistència.

El Secretariat Permanent de CGT

Alt Camp Conca de Barberà

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
titre documents joints

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  2. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  3. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  4. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  5. Campanya Aturem la Invasió
  6. Ha sortit el número 212 de la revista Catalunya (novembre 2019)
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Presos polítics … i nosaltres, els i les llibertàries
  9. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  10. La CGT denuncia un cas de semiesclavatge laboral en una empresa de Valls

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid