La sentència de la vergonya del Tribunal Suprem negant el dret d'indemnització del personal interí en cas d'acomiadament - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La sentència de la vergonya del Tribunal Suprem negant el dret d’indemnització del personal interí en cas d’acomiadament
Comunicat FETAP-CGT
divendres 5 d'abril de 2019 / Comunicats / Visites: 294
Menéame

La notícia que el Tribunal Suprem sentenciava que els/les treballadors/es interins/es no tenen dret a indemnització per acomiadament, suposa un pas més (encara si cap) al rumb neoliberal que els tribunals espanyols estan adquirint cada vegada en major mesura.

Si el 2016 el Tribunal de Justícia Europeu va estirar de les orelles a les Administracions Públiques espanyoles en reconèixer que discriminava al personal interí, i reconeixia a aquests/es treballadors/es el dret a percebre la mateixa indemnització d’acomiadament que el personal indefinit, ara el Tribunal Suprem dóna un pas cap endarrere respecte a la Sentència Europea, al més pur estil Chiquito de la Calzada, i al·lega que no cal "atorgar cap indemnització pel cessament regular del contracte d’interinitat”. Vergonyós.

Ni dret als 20 dies de l’acomiadament objectiu, ni als 12 dies d’indemnització per a contractes d’obra i serveis. No als 20 dies, perquè la finalització contractual d’un/a interí/a és un fet contemplat en el contracte. Tampoc els 12 dies, perquè el Tribunal entén que aquesta indemnització no té un efecte dissuasiu contra l’abús de la contractació temporal. Vaja, que per a què compensar al treballador/a, si no pararà la contractació temporal. Vergonyós.

Això sí, el Tribunal Suprem crida l’atenció per la llarga durada en les interinitats, i al·lega que hi ha sancions més dures que la indemnització de 12 dies contra l’abús de la contractació eventual. Mentrestant, el/la acomiadat/da se`n va amb una mà darrere i una altra davant. Vergonyós.

Des de la Federació de Treballadors/es de l’Administració Pública de la CGT (i per extensió, tota la CGT) sempre hem defensat els drets de tots/es els/les treballadors/es, ja sigui el seu contracte indefinit, interí o temporal, i continuarem fent-ho. En l’últim Ple de la Federació, celebrat a mitjan passat mes de març, es va acordar que “la CGT a través dels seus Serveis Jurídics, defensarà els drets de la seva afiliació contractada en frau de llei en els casos de cessament”. I a això ens dedicarem.

Secretariat Permanent de la FETAP-CGT

http://fetap.cgt.es/la-sentencia-de-la-verguenza

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Formulari d’afiliació (beta)
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Demanda judicial de vulneració de drets fonamentals contra CINGLES BUS ( SAGALÉS )
  4. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  5. La CGT denuncia un cas de semiesclavatge laboral en una empresa de Valls
  6. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  7. 100% de seguiment el primer dia de la Vaga a Nissan
  8. Ha sortit el número 214 de la revista Catalunya (gener 2020)
  9. La Generalitat posa en perill d’acomiadament 25000 treballadores del servei de menjador
  10. Ha sortit el número 212 de la revista Catalunya (novembre 2019)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid