La CGT exigeix una doble via d'accés per al professorat interí - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La CGT exigeix una doble via d’accés per al professorat interí
dimecres 3 d'abril de 2019 / Comunicats / Visites: 265
Menéame

La recent sentència del Tribunal Suprem deixa resolta una qüestió: les persones que treballen per a les administracions públiques amb contracte d’interinitat no tenen dret a indemnització per acomiadament.

L’alta instància judicial assumeix que és legal la discriminació negativa d’unes persones treballadores respecte a unes altres. Si s’assumeix aquesta posició, la conclusió és que s’ha resolt fent miques el principi d’igualtat dels/les Treballadors/es.

L’assumpte de la Igualtat en la indemnització el va establir una sentència de l’alt tribunal EUROPEU el 14 de setembre de 2016, que va ser revocada posteriorment en les sentències de 5 de juny i de 21 de novembre de 2018. En aquesta última sentència s’avala la compatibilitat del dret de la Unió Europea amb la normativa espanyola que exclou del pagament d’una indemnització per fi de contracte als funcionaris interins.

Estem davant un cop del TS contra els qui laboralment més dur ho tenen, les persones interines. Convé anar aclarint que per a lliurar-se de l’explotació cal anar plantant cara, demostrant que sense la col·laboració dels treballadors no hi ha explotació possible.

Els anomenats “sindicats”, acaben mirant des de la barrera, fent comprendre a les persones treballadores tractades injustament que és “legal” i toca conformar-se. La unitat dels treballadors i treballadores enfront d’aquesta arbitrarietat i tremenda INJUSTÍCIA és la que ha de torçar aquesta perversa lògica, establint regles que siguin JUSTES i iguals per a totes les persones.

Enfront d’aquesta sentència judicial del TS que nega el dret a la indemnització per acomiadament, CGT continuarà lluitant per les legítimes demandes reclamades pel col·lectiu de docents interins:

• Doble via d’accés a la funció pública. Amb una reserva de places d’accés a la Funció Pública per al col·lectiu interí a través d’un concurs de mèrits i una altra reserva de places per a garantir també l’accés mitjançant concurs oposició d’aspirants que manquen d’experiència.

• Total equiparació laboral.

• Dret a la conciliació de la vida laboral i personal.

En la lluita per la defensa de l’escola pública i de les seves treballadores, CGT continuarà reclamant aquestes demandes, posant-se a la disposició del col·lectiu docent interí perquè “els qui estiguin es quedin”.

Federació d’Ensenyament de la CGT

http://cgtense.pangea.org/spip.php?article5429

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Formulari d’afiliació (beta)
  8. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  9. Les 5 noves punyalades del govern, la patronal i CCOO-UGT a la classe treballadora
  10. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid