La Vaga General Feminista es consolida a Catalunya. - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La Vaga General Feminista es consolida a Catalunya.
divendres 8 de març de 2019 / Vaga / Visites: 467
Menéame

Continua la jornada de Vaga General a Catalunya amb un increment de la participació en tots els sectors respecte de la vaga del 8 de març de l’any passat. El feminisme segueix obrint-se pas dins dels centres de treball, denunciant la bretxa salarial del 23% de diferència en la mitjana salarial, així com la violència estructural del sistema capitalista que pateixen especialment les dones.

Amb les dades disponibles a les 11.30 h constatem un major seguiment a pràcticament tots els sectors.

Al sector educatiu el seguiment ha augmentat respecte al 2018, superant el 30%, amb molts centres educatius en serveis mínims. A l’ensenyament universitari el seguiment està sent massiu, amb campus com els de la UB raval o UAB Bellaterra amb un seguiment del 90%. Destaquem també un alt seguiment a la CCMA.

El Metro de Barcelona presenta un seguiment considerable amb un 40%, així com un 15% a autobusos tot i algunes incidències que dificulten el servei.

Pel que fa a la indústria, el seguiment està sent irregular. Destaquem casos com el de l’empresa logística del sector de l’automòbil Bergé, on s’ha aturat la producció. En altres centres de treball el seguiment respecte a l’any anterior a augmentat, tot i ser un sector majoritàriament masculí.

Pel que fa a les mobilitzacions i piquets, destaquem més d’una cinquantena de talls de trànsit en vies a molts punts del territori com Reus, Tarragona, Sabadell, Terrassa, Girona, Montcada, Manresa, Igualada, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà de Llobregat, a Barcelona; Meridiana, Lesseps, Diagonal, Av Paral·lel i un llarg etc. Sempre sota l’assetjament dels Mossos d’Esquadra, que han procedit a la identificació o desallotjament d’alguns d’ells amb ús abusiu de la força en molts dels casos.

Des de CGT Catalunya volem denunciar un cop més l’actitud violenta i provocadora dels Mossos d’esquadra, impedint l’exercici del dret a informar dels piquets i practicant identificacions a diversos punts.

Persones de Contacte

Montserrat Sànchez
Secretària de Gènere de la CGT de Catalunya
662599627

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  5. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  6. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  7. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  8. CGT, Anticapitalistes i CUP presenten un projecte per a socialitzar NISSAN
  9. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  10. Formulari d’afiliació (beta)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid