Després de perdre el judici sobre classificació professional, Elecnor farà oficials de primera a tots els tècnics - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Després de perdre el judici sobre classificació professional, Elecnor farà oficials de primera a tots els tècnics
dijous 21 de febrer de 2019 / Comunicats / Visites: 418
Menéame

El 30 de gener de 2018 es va celebrar el judici sobre la demanda que quatre instal·ladors oficials de 3a (grup 6 del conveni del metall de Barcelona), tots membres de la secció sindical de CGT, van interposar contra sobre la classificació professional. Un any després s’ha publicat la sentència, que ha donat la raó als treballadors. El jutge estima la demanda, declara el dret dels treballadors a ostentar el grup 5 i condemna a l’empresa a pagar les diferències salarials amb caràcter retroactiu des de novembre de 2016.

Segons la sentència, el treball dels instal·ladors, que portaven anys reclamant a l’empresa el canvi de categoria, no es pot qualificar com “estrictament mecànic, o amb components d’esforços físics, sense iniciativa ni autonomia i amb un grau molt alt de dependència”, com segons el jutge “va intentar transmetre l’empresa”. La sentència es basa en que tots els treballadors de Girona són oficials de 1a i fan el mateix treball que la resta d’instal·ladors, i en què les persones encarregades de despatxar el treball no fan cap distinció per categoria a l’hora d’assignar-lo.

El comitè d’empresa ja estava preparant-se per a demandar a l’empresa per la resta de companys però no farà falta. Dilluns passat Elecnor va comunicar a la plantilla de Sabadell que tots els oficials de 3a (prop de 70 persones) passaran a ser oficials de 1a. Cal pensar que prefereix canviar motu propi a tots els tècnics a la categoria 5 perquè així s’estalvia pagar les diferències salarials retroactives que hauria de pagar en cas de perdre un nou judici.

Des del comitè ens informen d’altres avanços que s’han aconseguit en l’empresa que beneficien als treballadors. El més important, sens dubte, és que tots els contractes d’obra i servei passen a ser indefinits. També han aconseguit que l’empresa s’uneixi a un gremi que té un acord amb l’Ajuntament de Barcelona per a poder aparcar 2h en càrrega i descàrrega, la qual cosa elimina un gran maldecap a l’hora de realitzar instal·lacions a la ciutat.

Podeu consultar la notícia i el pdf de la sentència (en català) en la web del comitè Elecnor Sabadell: https://comitesabadell.es/2019/01/29/sentencia-categorias/

https://teleafonica.blogspot.com/2019/02/tras-perder-el-juicio-sobre.html

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid