La CGT Catalunya es suma al Comitè de Resistència Internacionalista per a la defensa de Rojava a Catalunya - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La CGT Catalunya es suma al Comitè de Resistència Internacionalista per a la defensa de Rojava a Catalunya
divendres 25 de gener de 2019 / Comunicats / Visites: 324
Menéame

El passat dissabte 19 de gener vam organitzar i participar a la jornada a Can Batlló en què organitzacions i moviments socials ens vam unir per a cridar per la solidaritat amb Rojava i amb el conjunt del Kurdistan davant els atacs del regim feixista turc que volen acabar amb una revolució que posa el focus en l’alliberament de la dona, la democràcia directa, l’ecologia i la convivència multicultural.

Durant la jornada es va donar a conèixer la creació del Comitè de Resistència Internacionalista per defensar Rojava a Catalunya, un grup de persones de diferents àmbits de la societat, apel·lades per la crida feta pel Moviment d’Alliberament Kurd a totes les internacionalistes. 

El Comitè vol alertar de què Rojava es troba avui sota amenaça real d’invasió per part de Turquia, arrel de les declaracions que Erdogan va fer el passat mes de desembre. Des d’aleshores, ha començat a mobilitzar les seves tropes a la frontera de Manbij, mentre E.U.A anunciava la retirada de la regió al·legant que l’Estat Islàmic ja ha sigut derrotat, tot i que aquest segueix operatiu i a Turquia no li interessa derrotar-lo, sinó acabar amb Rojava.

I, per això, segons el Comitè, “és aquesta regió democràtica i autònoma la que des de Catalunya volem defensar. Els col·lectius i associacions que des d’aquí lluitem per a construir un model de societat democràtica, feminista, amb un economia socialitzada, amb una institucionalitat democràtica i basada en la sostenibilitat mediambiental, som conscients que hem de solidaritzar-nos amb totes aquelles que també ho estan fent en els seus territoris. I avui, Rojava, on floreix la revolució social que tantes esperances ens dona, ens demana el nostre suport”.

Des de CGT Catalunya ens sumem al Comitè de Resistència Internacionalista perquè Rojava és també la nostra lluita; ens ensenya el valor de la solidaritat i ens interpel·la a començar a construir aquí, també, una societat confederal basada en la lliure associació de les persones i en la capacitat col·lectiva que tenim el poble treballador de construir el nostre futur, com s’està fent en Rojava. Els companys i companyes del Kurdistan estan tornant la dignitat al conjunt de la humanitat i de la classe treballadora. I cal transformar en fets la solidaritat.

Trobem-nos el diumenge el 27 de gener als carrers, responent a la crida del moviment kurd i a la convocatòria del Comitè a una concentració davant del Palau de Congressos de Catalunya, a les 20h, on es celebrarà la Gala dels Premis Gaudí, i en la qual Alba Sotorra està nominada pel documental “Comandante Arian” sobre l’autodefensa de les dones a Rojava.

I ens sumem a les reivindicacions del Comitè:

SIGUI EL POBLE DE ROJAVA L’UNIC SOBIRÀ  del seu present i futur.

S’ACABI L’OCUPACIÓ I SAQUEIG D’AFRIN  a mans turques, així com que s’aturin els bombardejos de l’aviació d’Erdogan.

FINALITZIN LES COMPLICITATS POLÍTIQUES I FINANCERES DE LES POTÈNCIES OCCIDENTALS amb els plans genocides i imperialistes d’Erdogan

S’ABANDONIN TOTS ELS PLANS DE REPRESSIÓ CONTRA EL MOVIMENT D’ALLIBERACIÓ KURD i finalitzi el règim d’aïllament que pateix Abdullah Öcalan i la resta de preses i activistes que es troben en vaga de fam.

SIGUIN POSADES EN LLIBERTAT TOTES LES PRESES VÍCTIMES DE LA REPRESSIÓ genocida i imperialista turca així com fi de la destrucció de Bakur.

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. L’Assemblea de CGT en el Port de Barcelona, exigeix la readmissió dels acomiadats de TEPSA i dona suport a la vaga convocada a partir del 5 de novembre
  2. La “Llei Aragonès”, els serveis públics al punt de mira
  3. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  4. Vaga a Unísono el 28 de gener i concentració a Barcelona
  5. CGT Catalunya treu múscul arreu l’1 de maig.
  6. Ha sortit el número 208 de la revista Catalunya (Abril 2019)
  7. Actualitzar l’anarquisme sense adulterar-ho
  8. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  9. La CGT de Catalunya davant la sentència de la justícia grega a la companya Lola Gutiérrez
  10. Material Vaga General Feminista 8M

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid