CGT rebutja l'informe de la CMNC sobre la liberalització del remolc portuari i anuncia mobilitzacions - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

CGT rebutja l’informe de la CMNC sobre la liberalització del remolc portuari i anuncia mobilitzacions
divendres 18 de gener de 2019 / Comunicats / Visites: 175
Menéame

CGT MAR I PORTS REBUTJA L’INFORME DE LA CMNC SOBRE LA LIBERALITZACIÓ DEL REMOLC PORTUARI I ADVERTEIX SOBRE FUTURES MOBILITZACIONS

Manifesta que aquest informe falseja la realitat i és simplement un document “polític” contra els drets de les persones treballadores

La CNMC simplement defensa la “competència” deslleial a favor de les grans empreses multinacionals i impulsa el “Dúmping social”

La Confederació General del Treball (CGT), davant l’Informe de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), realitzat a instàncies de l’Institut Social de la Marina, manifesta la seva disconformitat sobre els arguments abocats en aquest, i que només busquen justificar que les embarcacions de Remolc Portuari, Amarradores i d’altres serveis de trànsit interior de ports, puguin anar abanderades amb un pavelló aliè al del nostre país, en nom de la “competència”.

Com bé reconeixen en aquest escrit, el portar l’una o l’altra bandera vincula al buc / embarcació a regir-se per la normativa i legislació del país d’origen d’aquesta. Per tant les primeres conseqüències serien sobre les condicions laborals de les tripulacions. I la suposada competitivitat, la pagaríem totes en beneficiar-se d’una menor fiscalitat, costos laborals menors (reglamentacions laborals més injustes), i pèrdua d’ingressos de la pròpia Seguretat Social. La CNMV, fins i tot, i sense cap rubor, reconeix menors exigències en les mesures de seguretat i salut laboral en les segones banderes.

S’atreveix també a asseverar que mantenir el pavelló nacional no garanteix el compliment de la Normativa Laboral autòctona, una cosa que en tot cas seria una flagrant il·legalitat, i en tot cas és l’administració laboral i marítima del nostre país la responsable de vetllar pel seu compliment. Sense oblidar el paper de les organitzacions sindicals d’exigir-lo, com a CGT Mar i Ports realitza de manera habitual. I per descomptat dels Tribunals de Justícia que són els que en última instància dicten les sentències sobre aquest tema.

Defensar substituir aquesta realitat, sens dubte imperfecta, per uns serveis marítims – portuaris amb “barra lliure” per al negoci, és indecent i lamentable, i que a més ho faci un organisme que paguem entre totes el converteix en greu.

El “assegurar” la competència, no pot passar per “arrasar” els drets laborals, les condicions de seguretat en el treball, l’estabilitat en l’ocupació. La reducció de les cotitzacions laborals i del pagament d’impostos són altres mesures que comporta aquesta mesura i que vulneren les nostres normes socio-laborals, i per descomptat, no li competeix a la CNMC canviar el marc legal que el defineix.

La CNCM simplement es converteix en un instrument a favor dels més poderosos, mentre diu que serveix a l’interès general. La CNCM defensa la competència deslleial en benefici de les grans empreses multinacionals i cerca arrabassar els drets laborals de les persones treballadores del sector, convertint-se en capdavanter del “Dúmping Social” més indecent.

El remolc portuari, l’amarri, l’estiba, el practicatge, són serveis d’una especial sensibilitat quant als seus efectes en la seguretat del trànsit marítim, de les instal·lacions portuàries, i de les ciutats que acullen aquests ports.

Aquestes professions s’exerceixen en els nostres ports, en les nostres costes, a la nostra casa, i vincular-ho exclusivament a la internacionalització del comerç marítim és simplement una basta manipulació. Gairebé tots els sectors estan en semblants circumstàncies, i el fet d’haver “liberalitzat” salvatgement a la Marina Mercant, obviant qualsevol interès estratègic al marge de l’augmentar els beneficis dels armadors, no justifica ni permet que puguin fer el mateix en altres àmbits.

La CGT no només deixa clar la seva oposició al plantejament de la CNMC, sinó que prendrà totes les mesures sindicals i legals al seu abast per a denunciar el paper d’aquest organisme, i dels interessos que representen, que en cap cas són els de les persones treballadores. També informem que la Plataforma en Defensa del Trànsit Interior de Ports, que agrupa la gran majoria de treballadors i treballadores del sector i a les seves organitzacions sindicals es reunirà pròximament.

Seran la CNMC, i als qui serveixen, els responsables dels conflictes que es produeixin en els ports espanyols, estant segurs que els treballadors no deixaran passar aquesta agressió als seus drets laborals.

Secretariat Permanent de CGT Mar i Ports
http://www.marypuertos.org
https://twitter.com/CgtMar

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  2. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  3. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  4. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  5. Campanya Aturem la Invasió
  6. Ha sortit el número 212 de la revista Catalunya (novembre 2019)
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Presos polítics … i nosaltres, els i les llibertàries
  9. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  10. La CGT denuncia un cas de semiesclavatge laboral en una empresa de Valls

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid