Contracte relleu: un nou atac al mercat laboral - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Contracte relleu: un nou atac al mercat laboral
Comunicat de FESIM-CGT
dijous 13 de desembre de 2018 / Comunicats / Visites: 654
Menéame

CONTRACTE RELLEU, UN NOU ATAC PARCIAL I PLANEJAT AL MERCAT LABORAL

El passat dia 8 de desembre es publicava en el BOE un Reial Decret amb noves mesures amb les quals el govern pretén reactivar el contracte de relleu per a la majoria de sectors de la indústria.

De nou tornem a veure com el govern de torn (aquesta vegada suposadament socialista i obrer) mira cap a l’altre costat a l’hora que vetllar pels drets i interessos de les treballadores i els treballadors; de nou aprova decrets i lleis que beneficien, fonamentalment, a les grans multinacionals de la indústria.

Des de la CGT considerem que es tracta d’un decret totalment insuficient, ja que només afecta al sector industrial, i no de forma completa, deixant totalment apartats d’aquest a la resta de treballadores i treballadors. És a dir, deixant fora a la immensa majoria de la classe treballadora de l’estat espanyol. Però la CGT considerem que és encara més greu el fet que dins d’aquest decret llei, hi hagi diversos aspectes que afavoreixen exclusivament a les empreses i que, lluny de defensar el progrés i els drets de les treballadores i treballadors, augmenten els beneficis dels empresaris:

- Es torna als 61 anys de contracte relleu, però amb un 80%-20% de prestació de treball.
En la CGT exigim la rebaixa de l’edat de jubilació i que siguin els empresaris els que ho paguin, amb els beneficis que porten acumulats. El govern s’ha limitat a posar un pegat que ni tan sols manté el 85%-15% de l’anterior llei.

- L’empresa on treballi el o la beneficiaria del contracto relleu, ha de tenir almenys un 70% de la plantilla amb contractació indefinida.
És a dir, el govern accepta un 30% de frau de llei en la contractació d’aquest sector. La CGT portem anys demostrant en empreses i territoris que la majoria de la contractació temporal d’aquest sector es troba en frau de llei, sent vàries les sentències que han declarat com a acomiadaments nuls les finalitzacions de contractes als qui han denunciat la seva situació. No només el 70% de les plantilles han de ser indefinides; en les grans multinacionals, el 100% de les plantilles haurien de ser indefinidas. I no ho diu la CGT, ho diuen diverses sentències judicials.

- La persona que entra a ocupar el lloc de treball de la persona rellevada ha de cotizar almenys un 65% de la base de cotització del jubilable.
Paradoxalment, aquest govern no només dóna per bona la doble escala salarial, si no que la fomenta amb l’aprovació d’aquest tipus de mesures. Des de CGT tenim clar que el nostre lema ha estat i serà sempre el de “A IGUAL TREBALL, IGUAL SALARI” pel que rebutgem les dobles i triples escales salarials, la implantació de categories “d’entrada” en els convenis del sector, i la subcontractació d’empreses externes. El govern no pot pretendre fomentar el rejoveniment de les plantilles amb un empobriment de les mateixes. Actualment hi ha multinacionals, en les quals els nous ingressos triguen fins a 10 anys a percebre el 100% del salari i persones subcontractades, que treballen per la meitat del que cobra la plantilla amb la qual comparteix el mateix treball.

La CGT considerem que aquest Decret Llei no dóna resposta a les aspiracions de milers de persones, que mereixen jubilar-se el més aviat possible. Però a més està enfocat fonamentalment en la “sacrosanta” competitivitat. Una competitivitat que sempre significa més esforç per qui es queda i l’atur per les ocupacions que destrueix.

La CGT seguirem exigint polítiques realment progressistes, que permetin una jubilació en condicions dignes i que els i les joves que entrin al mercat laboral tinguin els mateixos drets que aquelles persones als qui relleven.

FESIM-CGT
https://fesimcgt.wordpress.com/
https://twitter.com/cgtmetal

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
titre documents joints

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Formulari d’afiliació (beta)
  8. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  9. Les 5 noves punyalades del govern, la patronal i CCOO-UGT a la classe treballadora
  10. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid