CGT Ensenyament Lleida denuncia davant Inspecció de treball la situació que viu la UEC de la Seu d’Urgell gestionada per l’entitat ASPID - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

CGT Ensenyament Lleida denuncia davant Inspecció de treball la situació que viu la UEC de la Seu d’Urgell gestionada per l’entitat ASPID
dilluns 3 de desembre de 2018 / Notícies / Visites: 204
Menéame

CGT Ensenyament Lleida denuncia davant Inspecció de treball la situació que viu la UEC de la Seu d’Urgell gestionada per l’entitat ASPID.

Les Unitats d’Escolarització Compartida (UECs) són serveis públics que el Departament d’Ensenyament ha externalitzat mitjançant la gestió privada.

La secció sindical d’Ensenyament de la CGT Lleida, ha interposat una denúncia davant inspecció de treball de Lleida, a efectes de denunciar les condicions laborals i la gestió que s’està fent de la UEC de la Seu d’Urgell.

Les Unitats d’Escolarització Compartida (UEC) són un servei del departament d’Ensenyament pel mitjà del qual s’escolaritza en un espai extern al centre habitual l’alumnat amb risc d’exclusió social, per tal d’aconseguir que continuï amb la seva preparació acadèmica per l’assoliment de l’ESO i que reforci les seves competències personals. Aquest servei públic, a La Seu d’Urgell, està privatitzat i gestionat per l’empresa ASPID.

Les condicions de precarització de la UEC es detecten en els diferents eixos que la configuren: condicions laborals, atenció a l’alumnat i la manca d’espai. D’entrada, volem denunciar la infradotació de personal, ja que només compta amb dos docents quan, per les seves característiques, n’hi hauria d’haver tres. Aquest fet comporta que durant part de la jornada, el professorat estigui sol al centre. Així mateix, es dóna la situació que les tasques de coordinació s’exerceixen des de Lleida, impedint el vincle que seria òptim amb els centres educatius de la Seu d’Urgell. Alhora, la manca d’espai l’ha generat el fet que l’empresa ASPID ha instal•lat una oficina d’orientació i atenció laboral a les mateixes instal•lacions, fet que comporta que, actualment, els menors han de compartir l’espai on reben classe amb aquesta tasca.

També, ressaltar que les condicions laborals dels docents que es troben treballant a la UEC també són substancialment diferents a les dels docents en centres d’educació secundària públics o concertats; atès que l’entitat ASPID considera que els docents s’han de regir pel conveni d’oficines i despatxos enlloc del conveni d’educació privada sostinguda amb fons públics.

L’objectiu d’aquesta denúncia, interposada per la CGT, és que Inspecció de Treball de Lleida revisi la situació de precarització del centre, i en especial les condicions laborals dels docents i obligui a ASPID a garantir els drets dels i les treballadores. Alhora, lamentem la decisió del Departament d’Ensenyament de privatitzar la gestió d’aquest servei educatiu i no fer-ne cap tipus de seguiment; situació que comporta que tant els docents com l’alumnat de la UEC de La Seu d’Urgell estiguin a l’empara d’una entitat privada sense cap tipus de supervisió i en una situació de vulnerabilitat absoluta. Això és conseqüència de la, ja coneguda, política privatitzadora de l’administració pública, un model neoliberal on es dóna carta blanca per a que les empreses entrin a concurs i es lucrin a costa de les condicions laborals de la classe treballadora i de la qualitat del servei públic. Amb l’educació ni es juga ni es fa negoci.

CGT ENSENYAMENT LLEIDA

03 desembre 2018

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  5. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  6. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  7. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  8. CGT, Anticapitalistes i CUP presenten un projecte per a socialitzar NISSAN
  9. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  10. Formulari d’afiliació (beta)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid