Comunicat de CGT Sabadell davant l'ERO i modificació substancial de condicions de treball a SMATSA - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Comunicat de CGT Sabadell davant l’ERO i modificació substancial de condicions de treball a SMATSA
dijous 15 de novembre de 2018 / Comunicats / Visites: 9358
Menéame

CGT Sabadell davant l’ERO i la modificació substancial de condicions de treball iniciada per la Direcció de SMATSA

Des de la CGT entenem que la posada en marxa de l’ERO i de la modificació substancial de les condicions de treball (MSCT) és una amenaça i un xantatge no només a la plantilla i al servei públic de neteja, sinó al conjunt de la població de Sabadell.

Aquest inadmisible xantatge l’exerceix la Direcció de l’empresa SMATSA (filial del grup VENDEX, ara grup Àgora). Aquesta filial està esquitxada pel cas Mercuri, del qual es desprèn, a partir de les investigacions policials, que el contracte d’adjudicació dels serveis de neteja sembla ser més que fraudulent. En aquest contracte, segons extractes d’informes policials i judicials reflectits en mitjans informatius, consideren l’any 2012 com a organització criminal a la Direcció de l’empresa juntament amb responsables municipals i funcionaris de l’ajuntament de Sabadell.

Per altra part, VENDEX està vinculada al cas Pokemon (macrocausa contra la presumpta corrupció en diferents ajuntament gallecs), aquest és el tipus d’individus encarnats en la figura del gerent de SMATSA, que guanya al voltant de 170.000 i té el cinisme de fer xantatge i amenaçar a la plantilla i al conjunt de la ciutadania de Sabadell mitjançant un ERO i la MSCT.

Des de la CGT de Sabadell donarem suport i impulsarem totes les mobilitzacions que portin a terme els treballadors i treballadores de SMATSA contra les mesures antisocials que proposa la Direcció de l’empresa.

També com a CGT fem una crida al conjunt del poble treballador de Sabadell, associacions de veïns, moviments socials, ciutadans i ciutadanes, a solidaritzar-se i donar suport a la lluita de la plantilla de SMATSA.

Així mateix, cridem a la responsabilitat i coherència de tots els grups municipals de l’ajuntament de Sabadell, així com a l’equip de govern, que en múltiples declaracions a la premsa ha deixat ben clar que no toleraria cap acomiadament ni cap rebaixa de les condicions laborals.

Per tant exigim al govern municipal de Sabadell, com a garant últim de la prestació d’un servei essencial per a la ciutat, que actuï i no permeti que la Direcció de l’empresa posi en perill els llocs de treball i les condicions laborals dels treballadors i treballadores. Mitjançant aquestes iniciatives, esperem evitar futures mobilitzacions i/o vagues, on els perjudicats no són només els treballadors sinó la població de Sabadell, que amb el pagament dels seus impostos mereix un servei de neteja digne, eficient i a l’alçada del que la ciutat mereix.

NI ERO NI ACOMIADAMENTS

SI ENS TOQUEN A UNA, ENS TOQUEN A TOTES!

Federació Local CGT Sabadell

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  2. Guia d’autodefensa davant l’actuació de les mútues
  3. 10 anys de presó per ajudar a un refugiat? Lola absolució!
  4. Acords de Congrés de la CGT de Catalunya
  5. Increment de la participació a la Vaga General feminista de 24 hores
  6. La CGT de Catalunya finalitza el seu XIè Congrés a Òdena
  7. Creada la secció sindical de CGT a Las Golondrinas de Barcelona
  8. Vaga a Unísono el 28 de gener i concentració a Barcelona
  9. Entrevista a Jordi Martí Font sobre el ’Llibre Negre’: ’La revolució anarquista del 1936 suposà el moment d’independència més gran a Catalunya des del 1714’
  10. La CGT de Catalunya davant la sentència de la justícia grega a la companya Lola Gutiérrez

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid