Comunicat Urgent Reforma L.O.P.J. i Mobilització - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Comunicat Urgent Reforma L.O.P.J. i Mobilització
dimecres 7 de novembre de 2018 / Notícies / Visites: 300
Menéame

Les organitzacions firmants mostrem la nostra ABSOLUTA OPOSICIÓ a la reforma de la LOPJ, amb el suport de la majoria dels partits polítics, que significarà un retrocés sense precedents dels nostres drets i que tindrà una repercussió enormement perjudicial sobre el Servei Públic de la Justícia. El passat 30 d´octubre, amb la justificació de recuperar els 3 dies d´assumptes particulars, al Congreso es va introduir en el darrer moment en l´ordre del dia, “quin cavall de Troia”, la modificació dels art. 347 bis, 489 o 521 L.O.P.J , negant-se, malgrat tot, a modificar l´article 490 per a poder recuperar el 50% de les places reservades per a la promoció interna, l´art. 504 per a posar fi ja als descomptes per I.T. , o l´art. 516 pel reconeixement de la carrera professional com a concepte retributiu recollit en el EBEP.

La modificació de la LOPJ empitjora i suposa una pèrdua de les condicions laborals de Gestors, Tramitadors i Auxilis i provocarà:
-  Que el centre de destí sigui tot el municipi. De fet, és el final dels concursos de trasllat, tal i com els coneixem.
-  La mobilitat forçosa dels treballadors (l´administració podrà assignar-nos a qualsevol lloc de treball dintre del municipi, per càrregues de treball, baixes, etc.)
-  Reducció de nomenaments de funcionaris interins per cobertura, càrregues extra de treball, baixes... per la mobilitat forçosa que hi haurà entre els funcionaris titulars per aquests supòsits.
-  Supressió de fet de partits judicials mitjançant la creació dels tribunals d´instància.
-  La no modificació de l´art. 504 provocarà una discriminació flagrant respecte a la resta dels funcionaris de les Administracions Públiques, que no pateixen ja descomptes per I.T.
-  La reducció al 30% de les places reservades per a la promoció interna és un menyspreu als coneixements i experiència dels treballadors i treballadores de l´Administració de Justícia i segueix suposant un greu impediment pel nostre desenvolupament professional.
-  L´art. 4 del EBEP exclou expressament al personal de l´Administració de Justícia, entre altres , de l´aplicació directa de les disposicions pel fet de tindre legislació específica pròpia. Així, el reconeixement a la carrera professional com a concepte retributiu ha d´ésser recollit explícitament a la LOPJ.
No entenem ni compartim que, durant els darrers mesos, els sindicats convocants de la vaga no es posessin en contacte amb la resta de sindicats amb representació a tot l´Estat i a les diferents CCAA per a constituir un equip de treball, analitzar la situació i discutir les mesures a prendre. Davant un assumpte de tant abast com la reforma de la L.O.P.J. , que afecta al 100% dels més de 40.000 treballador/es de tot l´Estat, ningú pot actuar en nom dels altres ni atribuir-se la representació de tots, i més encara quan alguns d´aquests sindicats no la tenen en algunes CCAA i han deixat de banda a altres sindicats que si estant representats a la Mesa Sectorial del Ministeri de Justícia.

Per tot plegat, el sorprenent és que es convoquin CONCENTRACIONS des de el dimarts 6 de novembre fins el dia 16, I INCLÚS S´ANUNCIÏ UNA VAGA a nivell estatal mitjançant els mitjans de comunicació pel dia 16 de novembres, sense, amb caràcter previ, CONVOCAR cap ASSEMBLEA amb els TREBALLADORS I TREBALLADORES, per a informar i consultar-los les possibles fórmules d´actuació a dur a terme davant aquest greu atac contra els nostres drets.

Un darrer exemple d´aquesta desinformació és el desconeixement absolut que tenim del contingut de la reunió urgent mantinguda per UGT,CCOO, STAJ i CSI-F amb el Secretari d´Estat el passat dia 31 d´octubre a les 12 hores. Des d’aquí fem una crida a tots els treballadors i treballadores de l´Administració de Justícia a unir forces i a mobilitzar-se. Certament, no és moment de retret, però tampoc de protagonisme ni de justificacions de cap tipus. Ens dirigim a tots i a totes sense exclusió, als afiliats i als no afiliats, en un moment de gravíssima importància i clau per a la defensa dels nostres legítims drets, pel que convocarem amb UNITAT D´ACCIÓ a totes aquelles mesures que estimem precises.

ENFRONT L’EMPITJORAMENT DE LES NOSTRES CONDICIONS LABORALS I PEL RECONEIXEMENT DELS NOSTRES DRETS

UNITAT PER A DECIDIR, UNITAT PER A ACTUAR!!

CGT Justicia BCN
https://twitter.com/100justos

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
Carpeta

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid