Inauguració del local de la CGT Alt Camp i Conca de Barberà a Valls el 16 de novembre - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Inauguració del local de la CGT Alt Camp i Conca de Barberà a Valls el 16 de novembre
diumenge 4 de novembre de 2018 / Comunicats / Visites: 290
Menéame

El passat Maig de 2018, es va constituir el Sindicat d’Activitats Diverses de CGT Alt Camp i Conca de Barberà, que nasqué de mans dels afiliats i afiliades en una assemblea a la Plaça de l’Oli de Valls. En aquesta assemblea, fruit detonant de l’organització de la vaga del 3 d’octubre i la feminista del 8 de març, el moviment popular d’ambdues comarques va decidir la constitució del Sindicat al territori, compartint lluites i des de la proximitat.

Som força creixent, el moviment anarcosindicalista a Catalunya manté un creixement constant, aquest 2018 amb un creixement superior al 13%, la CGT com a sindicat alternatiu de l’immobilisme dels majoritaris, ha sigut l’alternativa de milers de persones aquest darrer any, posicionant-se així com el tercer sindicat de Catalunya en nombre d’afiliats.

Per aquests motius l’anarcosindicalisme a les comarques d’Alt Camp i Conca de Barberà ha decidit consolidar-se com l’alternativa sindical combativa i d’acció directa, a les nostres terres, adquirint un local al Carrer de la Zeta núm 6 de Valls, gràcies a la gran acceptació de l’afiliació des del dia de la seva federació a CGT Catalunya, destaquem un creixement d’un 35% a les nostres comarques, essent així un sindicat que es defineix Anarcosindicalista i feminista, la nostra afiliació orgullosa amb un 48% de Dones, i 17% de Precaris, ens definim com un sindicat de Classe i social, l’organització de persones definides com a precàries és molt important, ja que és un indicador de la voluntat del canvi del modus vivendi actual, compartir lluites amb aturats i pensionistes, o afiliats amb contractes temporals, és necessària, per fer un canvi efectiu a la nostra societat.

"Es una obligación ineludible de los sindicatos procurar por todos los medios lícitos la organización en sindicatos de las mujeres compañeras, hijas, etc. que, empleando su actividad en alguna industria u oficio, convivan con ellos." Ponència 21 del congrés de Sants de 1918.

Seguint els passos dels nostres antecessors, del congrés de Sants, on Valls fou representat per la Federació obrera i el conjunt, el congrés significà un triomf de l’anarcosindicalisme — en especial de Salvador Seguí, Camil Piñón, Salvador Quemades, Enric Rueda, Joan Pey i també Ángel Pestaña. El congrés afavorí un extraordinari creixement de la CNT (a la fi d’any els afiliats ja eren uns 345000) i impulsà la seva reorganització a tot l’estat.

L’Anarcosindicalisme a Valls no és un moviment nou, dins el nostre sindicat tenim l’associació "centre d’estudis Llibertaris" on intentarem recopilar la memòria històrica de les nostres comarques, com la de l’anarquista Fidel Martí, o la història de la CNT al nostre poble on va destacar Josep Pinyes Serra, president del Comitè de Milícies Antifeixistes de Valls i alcalde en el temps de la guerra.

Ens queda una gran tasca per desenvolupar, el creixement en nombre de delegats, a la massa industrial de les nostres terres, canvis socials efectius dins la nostra població, estarem en les lluites al carrer i tenim un llarg camí a recórrer amb desig de molts encerts i moltes lluites en defensa dels nostres drets.

Amb això recordant a la població i com a poble referent casteller que si els de baix ens movem, els de dalt cauen, la organització i fer pinya es necessària.

La lluita és al carrer, la millor arma és la solidaritat, si ens toquen a una, ens toquen a totes.

T’esperem al carrer de la Zeta número 6 de Valls el pròxim dia 16 de novembre, a l’acte inaugural a les 12h amb una roda de premsa, i una tarda plena d’activitats. A les 19h amb la presentació del Llibre Negre a càrrec de l’autor i militant de CGT Jordi Martí Font i, a continuació un pica-pica i xerinola amenitzada amb musica al carrer.

Valls, 3 de novembre de 2018

Secretariat Permanent de la CGT Alt Camp i Conca de Barberà
https://twitter.com/cgtaltcampconca

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  2. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  3. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  4. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  5. Campanya Aturem la Invasió
  6. Ha sortit el número 212 de la revista Catalunya (novembre 2019)
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Presos polítics … i nosaltres, els i les llibertàries
  9. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  10. La CGT denuncia un cas de semiesclavatge laboral en una empresa de Valls

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid