L'Assemblea de CGT en el Port de Barcelona, exigeix la readmissió dels acomiadats de TEPSA i dona suport a la vaga convocada a partir del 5 de novembre - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

L’Assemblea de CGT en el Port de Barcelona, exigeix la readmissió dels acomiadats de TEPSA i dona suport a la vaga convocada a partir del 5 de novembre
divendres 2 de novembre de 2018 / Comunicats / Visites: 136
Menéame

L’Assemblea de CGT en el Port de Barcelona, exigeix la readmissió dels acomiadats de TEPSA i es manifesta unànimement contra els acomiadaments i la precarietat en el sector

- A més de l’injust tracte cap als treballadors, la precarització dels llocs de treball augmenta la possibilitat de sofrir accidents.

- La seguretat en les activitats portuàries és fonamental, i qualsevol factor que la disminueixi pot tenir perilloses conseqüències per a les persones treballadores i per a la població de Barcelona

- CGT traslladarà aquestes preocupacions a l’Autoritat Portuària de Barcelona, a l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya

El 31 d’octubre es van reunir representants de CGT de diferents serveis i empreses del port de Barcelona; Remolcadors, Estiba, Terminals de descàrrega, Passatge, Marina Mercant, Salvament Marítim, Clubs Nàutics, etc.

Després d’analitzar la situació dels diferents àmbits, i valorar la importància de seguir creant alternativa sindical com a millor garantia de defensa dels interessos de treballadors i treballadores del sector marítim portuari, per unanimitat es va aprovar denunciar els acomiadaments de TEPSA, i recolzar la convocatòria de vaga indefinida en aquesta empresa que s’inicia el 5 de novembre, posant per a això i entre altres mesures, en marxa la caixa de resistència, que permeti perllongar la mateixa, el temps necessari.

Preocupant resulta les conseqüències de la precarització dels llocs de treball en les tasques del Moll d’Inflamables del Port de Barcelona, a causa de l’externalització dels mateixos. Ja hem hagut de lamentar dos accidents greus, i augmentar la contractació externa en condicions de treball pitjors, no millora la situació.

En aquest moll es realitzen operacions de càrrega i descàrrega amb materials inflamables i tòxics. En alguns casos amb perill d’explosions. El risc afecta als treballadors portuaris i als barris de Barcelona propers a la zona.

L’últim accident que s’ha produït en el port de Barcelona, en col·lisionar un vaixell contra el moll, provocant la caiguda i posterior incendi d’una Grua (havent-hi productes inflamables propers), és una mostra més del que estem exposant, del fràgil equilibri existent en la seguretat de les activitats portuàries, i de les seves greus conseqüències si la descuidem.

Per aquesta raó CGT es dirigeix a les institucions responsables per a informar de tot això i sol·licitar-los la seva intervenció per resoldre la situació. Autoritat Portuària, Ajuntament i Generalitat de Catalunya, han de donar resposta i així l’hi sol·licitarem.
També pretenem fer Assemblees als barris afectats per informar dels riscos que corren, i a més anem a sol·licitar el suport de la resta de col·lectius del port, també informar-los detalladament sol·licitant la seva activa participació en el conflicte.

Enrique Tarrida Martínez
Secretari General de CGT Mar i Ports

http://www.cgtsectormar.org/
https://twitter.com/CgtMar

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. CGT convoca vaga a RENFE i ADIF el 31 d’octubre
  2. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  3. La CGT de Catalunya finalitza el seu XIè Congrés a Òdena
  4. La CGT i el CAU denuncien que la UAB incompleix el codi penal en matèria de prevenció de riscos laborals
  5. Acords de Congrés de la CGT de Catalunya
  6. 10 anys de presó per ajudar a un refugiat? Lola absolució!
  7. Full d’afiliació CGT i quotes afiliació any 2018
  8. Creada la secció sindical de CGT a Las Golondrinas de Barcelona
  9. ’Peiró 42’, espectacle escènic sobre la figura de Joan Peiró, que es representarà el 28 d’octubre a Barcelona
  10. L’ICAM permetrà la presència sindical en les avaluacions mèdiques

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid