Des de les trinxeres del Servei d’Atenciò Domiciliària de Sabadell - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Des de les trinxeres del Servei d’Atenciò Domiciliària de Sabadell
Article de Rosa Salido
dimecres 5 de setembre de 2018 / Articles opinió / Visites: 529
Menéame

DES DE LES TRINXERES DEL SAD (Servei d’Atenció Domiciliària)

A l’últim Ple de l’Ajuntament de Sabadell del 26/7/2018, el Departament d’Acció Social va explicar les millores del SAD per als treballadors i les treballadores, junt amb la decisió de govern, de fer un nou concurs al desembre d’aquest any.

Entre les millores el regidor Gabriel Fernàndez, va anomenar les següents:
- L’increment d’hores de servei i d’usuaris/es.
- L’augment del 8% a 39 treballadores que estaven per sota dels 15.000 euros Bruts a l’any
- Seguiment a les empreses
- Augment de nous contractes a treballadors i treballadores.

Les treballadores que hi érem al Ple, no varem estar d’acord amb el que va explicar, la nostra indignació es va notar, no donàvem crèdit al que va exposar.

En referencia als punts de les millores que va oferir:
Mai havíem arribat a aquest increment d’hores de servei i d’usuaris/es. La qual cosa es positiva. Ara bé, com ho farà l’empresa per obtenir un servei de qualitat i complir amb les millores per a les treballadores? Quan la majoria dels contractes són parcials i temporals,com un 5% són indefinits, i a més com ja sabeu, els contractes no es fan amb jornades complertes de 37h. setmana, excepte pel personal d’oficina.

D’altra banda el sou Net que és el que interessa a les treballadores, en realitat és de 13.000 euros Nets en lloc dels 15.000 euros que dieu. Ningú ens parla de sous Bruts per a cobrir les necessites bàsiques. Si compres un cotxe o llogues un pis et demanen diners líquids que tens. Continuem amb les vostres normes de l’Administració. Esdevé necessària la vostra actitud i decisió de voler SERVIR als ciutadans i ciutadanes.

En quan el seguiment de les empreses així com la creació d’un comitè d’experts o auditoria externa, ha servit al Pla polític de la regidoria, en cap cas a un compromís amb les persones usuàries i les treballadores.

Una reflexió perquè les treballadores i la ciutadania puguin entendre, la nostra indignació en suportar el moviment incessant d’entrada i sortida d’empreses i a més amb la precarietat i sous de misèria:

L’Ajuntament té les seves lleis, segons l’Administració que els pertoca com: la Generalitat, Diputació i la UE,com dieu als Plens. Des de l’època Bustos s’ha sanejat el dèficit que hi havia. Al Departament d’Acció Social no hi manquen diners. Més aviat penso que és qüestió d’ideologia, amb manca d’assumir el compromís polític, i la vostra incapacitat de canviar les normes, en arriscar-se amb els Serveis Pùblics, que en el cas del SAD encara hi queden professionals directes de l’Ajuntament.

Però tot esdevé intencionadament, el Capital en l’escala des de dalt té les seves lleis. L’Ajuntament rep els diners del Poble i de l’Administració, les empreses s’enriqueixen amb els diners de l’Ajuntament i les treballadores reben les engrunes.Això en el cas del SAD,comptant que la majoria són dones, pobres i immigrades, fa una combinació perfecta entre el Patriarcat i el Capitalisme.

Per altra part, hi han ciutadans/es, treballadores que difonen l’idea que les empreses no reben suficients diners de l’Ajuntament i tenen part de raó, encara que això no vol dir que les empreses incompleixin sistemàticament els drets adquirits. En aquests casos de no guanyar suficients diners,hi ha una acció adient que moltes empreses han fet, es fa i es farà: Plegar per no poder atendre les seves necessitats bàsiques. Es moral i èticament responsable. En el cas del SAD ens volen fer creure que perden diners i per això han de lluitar amb 200 o 300 treballadores al seu càrrec, any rere any.

Senyors/es del Departament d’Acció Social de Sabadell; les treballadores del SAD estem treballant per donar un servei de qualitat i per posar les persones al centre de la vida. Fa anys que esperem la vostra resposta, treballant també.- des de la lluita.-amb denuncies i demandes judicials; des del carrer amb fred, calor, pluja o vent. Des de les trinxeres, perquè vostès siguin capaços d’arriscar-se i posar les persones al centre del Compromís Polític.

Rosa Salido
Treballadora Familiar empresa Pere Mata, SA
Delegada Sindical CGT Sabadell
Membre de Plataforma en Defensa Serveis Pùblics

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Demanda judicial de vulneració de drets fonamentals contra CINGLES BUS ( SAGALÉS )
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  4. Formulari d’afiliació (beta)
  5. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  6. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  7. Per la reconstrucció del forn i la continuïtat de l’ocupació al Baix Penedès
  8. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  9. La CGT a Parcs i Jardins sobre l’accident al Parc de la Ciutadella
  10. La nefasta tornada a l’escola planificada per la conselleria d’ensenyament va directa al fracàs

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid