Comunicat de la CGT Lleida i la Crida CUP davant la fusió de les escoles Arabell i Terraferma - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Comunicat de la CGT Lleida i la Crida CUP davant la fusió de les escoles Arabell i Terraferma
dijous 28 de juny de 2018 / Comunicats / Visites: 219
Menéame

Des de la secció sindical d’ensenyament de la CGT Lleida i el grup de treball d’educació del Grup Municipal de la Crida-CUP valorem molt negativament el recent anunci de les escoles Terraferma i Arabell respecte la seva unió administrativa. Veiem que és una forma encoberta per fer una neteja de forma i d’imatge però està clar que no de fons ni de contingut.

El fet que anunciïn que crearan una única escola a nivell administratiu però mantindran la segregació per sexe en edificis diferents, sembla una via per tal de poder continuar rebent subvencions públiques en cas que es faci efectiu el que ha anunciat la Conselleria d’Educació de valorar no continuar subvencionant les escoles que segreguen per sexe.

Així mateix, valorem negativament també la manca de veracitat en admetre que en aquestes escoles ja treballen mestres d’ambdós sexes per motius de demanda de les famílies i canvis socioeconòmics, donat que aquesta decisió sabem que es pren a partir de la sentència ferma que condemna a l’escola Viaró (també de l’Opus Dei com les lleidatanes) que va fer el sindicat CGT i on es multava econòmicament aquesta escola de Sant Cugat per discriminació laboral per motius de gènere.

Alhora, també volem aprofitar per fer una crítica a la Paeria i l’empresa Clanser per la manca de neteja dels centres escolars durant aquesta setmana i el proper juliol. Les escoles es queixen per segona any consecutiu que durant les setmanes d’estiu que es treballa només es fa una neteja esporàdica. Aquests dies les mestres estan recollint, fent moviments de mobles i reestructuració de les aules, i les escoles es troben amb més dies consecutius sense servei de neteja. Ens sembla una vergonya i una manca de responsabilitat total per part del govern de la Paeria i de l’empresa Clanser.

Secció Sindical d’Ensenyament CGT Lleida
Educació-Grup Municipal de la Crida per Lleida-CUP

Lleida, 27 de juny

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Argumentari de la CGT per a la vaga general feminista del 8M i material per a imprimir
  2. Material Vaga General Feminista 8M
  3. La CGT de Catalunya ha presentat convocatoria de vaga el 8M per tot Catalunya
  4. Guia d’autodefensa davant l’actuació de les mútues
  5. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  6. Entrevista a Jordi Martí Font sobre el ’Llibre Negre’: ’La revolució anarquista del 1936 suposà el moment d’independència més gran a Catalunya des del 1714’
  7. CGT primera força sindical entre els conductors de Bus de Barcelona
  8. ’Peiró 42’, espectacle escènic sobre la figura de Joan Peiró, que es representarà el 28 d’octubre a Barcelona
  9. Creada la secció sindical de CGT a Las Golondrinas de Barcelona
  10. 10 anys de presó per ajudar a un refugiat? Lola absolució!

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid