Concentració per l’estabilització del personal interí el 17 de maig a Barcelona - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Concentració per l’estabilització del personal interí el 17 de maig a Barcelona
dimecres 9 de maig de 2018 / Comunicats / Visites: 218
Menéame

Dimecres 17 de Maig CONCENTRACIÓ per l’estabilització del personal interí. Prou inestabilitat!

18h Plaça Sant Jaume, Barcelona

Les oposicions massives dels propers anys que poden suposar l’estabilització de la gran majoria de l’actual personal interí o l’acomiadament de molts i moltes companyes. A Andalusia ja s’estan fent vagues sota el lema “Els qui estan es queden”. Aquest és el camí a seguir per aconseguir un canvi del model d’accés a la funció pública basat en l’experiència docent i no pas en exàmens teòrics. (Veure Esquerda Oposicions: estabilitat o acomiadaments. Nosaltres decidim!)

Des de CGT exigim l’estabilitat del personal interí i substitut però, en vista dels darrers acords acceptats pels sindicats de la mesa, desconfiem del que pugui sorgir d’allà. Hem de pressionar per tal de garantir l’estabilitat de totes les persones que actualment ocupen vacant o que fan substitucions sense contrapartides ni requisits addicionals.

És urgent també un pla d’estabilitat real, que garanteixi una contractació per tot el curs d’aquell professorat substitut que treballa gran part del curs amb les intermitències de caps de setmanes i dies entre nomenaments. I igualment, i per combatre la precarietat del professorat substitut, contractacions de com a mínim mig curs quan l’historial de la persona substituta acumula un determinat nombre de dies treballats de més d’un trimestre. Perquè fraccionar l’oferta de treball significa acceptar salaris de misèria amb les dificultats que, a més, comporta per compatibilitzar-la amb d’altres feines.

El paper que juga el Departament d’Ensenyament com a ETT, no és molt diferent del que practiquen altres empreses a l’àmbit privat amb els “contractes escombraries”. Cap de les reduccions de jornada no ha de ser inferior a mitja jornada.

La mobilització tornarà a ser l’element clau

Malgrat que ens diguin que no és possible canviar l’actual procediment d’oposició per un que prioritzi els serveis prestats perquè la normativa actual no ho permet, els canvis de normativa són voluntat política i nosaltres hem de pressionar per a canviar un sistema d’accés a la funció pública que és injust, obsolet i ineficient. El que dificulta aquests canvis és sovint el conformisme dels propis sindicats de negociadors que donen per bones “millores” com la reducció de la nota de tall de la fase teòrica per a l’accés a la fase de mèrits que segueix deixant fora a moltes persones que, per càrregues familiars o per la pròpia càrrega laboral als centres educatius, poden no arribar a aquestes notes mínimes.

Ni les 2.000 places amb oferta parcial aprovada com les milers que es poden derivar de la reducció de la taxa d’interinitat al 8% tenen establert encara el procediment de concurs i per tant és ara quan hem de pressionar per aconseguir aquests canvis.

Des de CGT Ensenyament fem una crida a tot el professorat a organitzar assemblees i mobilitzacions per tal d’exigir:

- Accés a la funció pública per concurs de mèrits que prioritzi els serveis prestats.
- Garantia d’estabilitat a tot l’actual personal interí i substitut sense requisits addicionals.
- Increment de plantilles per millorar la qualitat de l’ensenyament públic i permetre la incorporació de nou personal docent.

#EstabilitatInterina #LluitaInterina #LesQueEstanEsQueden #LosQueEstanSeQuedan #EstabilidadInterina

>>> Cartell concentració a http://cgtense.pangea.org/IMG/pdf/cartell_interines_color.pdf

CGT Ensenyament
http://cgtense.pangea.org
http://www.facebook.com/CGTENSE
https://twitter.com/CGTEnsenyament

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Argumentari de la CGT per a la vaga general feminista del 8M i material per a imprimir
  2. Material Vaga General Feminista 8M
  3. La CGT de Catalunya ha presentat convocatoria de vaga el 8M per tot Catalunya
  4. Guia d’autodefensa davant l’actuació de les mútues
  5. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  6. Entrevista a Jordi Martí Font sobre el ’Llibre Negre’: ’La revolució anarquista del 1936 suposà el moment d’independència més gran a Catalunya des del 1714’
  7. CGT primera força sindical entre els conductors de Bus de Barcelona
  8. ’Peiró 42’, espectacle escènic sobre la figura de Joan Peiró, que es representarà el 28 d’octubre a Barcelona
  9. Creada la secció sindical de CGT a Las Golondrinas de Barcelona
  10. 10 anys de presó per ajudar a un refugiat? Lola absolució!

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid