Després de mesos d'espera avui ha sortit la sentència de "La Manada" - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Després de mesos d’espera avui ha sortit la sentència de "La Manada"
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya
dijous 26 d'abril de 2018 / Comunicats / Visites: 1379
Menéame

Novament la justícia institucional ens demostra que és garant màxima de la violència masclista i és que una «justícia» d’un sistema masclista també és, inevitablement, masclista.

Aquesta vegada ho fa tot considerant que una agressió sexual amb penetració per part de 5 homes a una dona no és una conducta intimidatòria i, per tant, no pot ser considerada una violació. Condemnar als agressors de "La Manada" per abús sexual, en comptes de per agressió sexual, és no reconèixer la violació. És dir-nos a les dones que si no ens resistim fins gairebé morir no ens estan agredint sexualment. De nou, s’està jutjant a la víctima per no haver-se resistit prou, després de sobreviure a una violació, de passar per un escarni públic, que la premsa examini amb detalls la vida de la dona violada i del seu entorn, i que es qüestioni els motius de la seva denúncia.

És una sentència que segueix qüestionant a la dona violada. Els 5 violadors han estat condemnats per abús sexual, mentre que se’ls ha absolt dels delictes d’agressió sexual, robatori amb violència i delictes contra la intimitat.

Veiem de nou, com la justícia patriarcal legitima la cultura de la violació, jutjant a l’agredida i no els agressors.Perquè segons aquesta justícia patriarcal som nosaltres, les dones, les que hem de procurar que no ens agredeixin, les que hem de morir, si cal, per evitar que ens violin, no fos cas que després no ho considerin violació. Perquè els homes no són responsables de les seves pròpies conductes mentre hi hagi un sistema com aquest en el que vivim que els empara a ells i ens responsabilitza i culpabilitza de tot a nosaltres.

No són una "manada". No estan responent a un instint animal sobre el que no podien fer res. No són incapaços d’entendre que estan violant-nos, exercint poder intencionat contra les dones. Són fills del sistema patriarcal en què vivim i aquest és el que hem de revertir.

Deixem de promoure la cultura de la violació i apostem per l’autodefensa feminista!

Estigueu alerta a les convocatòries de rebuig a aquesta sentència arreu del territori! Sortim als carrers! Apostem per l’autodefensa feminista!

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya
26 d’abril de 2018

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  4. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  5. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  6. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  7. El RACC es fa la foto oferint les seves instal.lacions a la Generalitat mentre inventa un ERTO aprofitant l’excusa del COVID-19
  8. Presos polítics … i nosaltres, els i les llibertàries
  9. Ha sortit el número 212 de la revista Catalunya (novembre 2019)
  10. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid