TMB i els conductors d'autobusos acorden un calendari de negociacions - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

TMB i els conductors d’autobusos acorden un calendari de negociacions
La direcció de l’empresa i els treballadors s’han reunit aquest dilluns per buscar solucions al conflicte dels conductors d’autobusos de Barcelona
dilluns 14 de gener de 2008 / Notícies / Visites: 6634
Menéame

Barcelona / ISABEL FERNÁNDEZ MIRA (laMalla.net)

A la reunió que han mantingut aquest dilluns Transports Metropolitans de Barcelona i els sindicats CGT i ACTUB s’ha establert un calendari de reunions de treball, al ritme de dues per setmana i durant un temps sense determinar. La representació de la direcció de TMB i la comissió delegada del comitè d’empresa d’Autobusos han tractat aquest matí l’aplicació de la nova normativa estatal en matèria de pauses en la jornada laboral dels conductors. No s’han acostat totes les posicions, però tampoc s’ha discutit sobre els dos dies de festa setmanals. Els sindicats no han descartat definitivament noves mobilitzacions.
Segons preveu el reial decret 902/2007, inspirat en directrius europees sobre seguretat viària, els conductors del transport urbà de viatgers han de fer un descans de 30 minuts en jornades superiors a sis hores. El decret també preveu l’obligació de l’empresa de controlar el temps de treball total diari del conductor.

Aquest són alguns dels punts que estableix la normativa a la qual s’han d’acollir els conductors dels autobusos de Barcelona i que han de ser discutits i acordats durant les properes reunions entre la direcció i els treballadors. Segons explica en un comunicat TMB, "l’aplicació directa del decret seria perjudicial per als conductors" i per això -explica l’empresa- "el decret remet als convenis col·lectius per a l’aplicació negociada dels preceptes".

Per a Transports Metropolitans de Barcelona, el procés negociador s’ha de desenvolupar en un clima de serenitat i normalitat laboral. Els sindicats no han descartat encara noves mobilitzacions però acabaran de decidir les seves posicions en l’assemblea prevista per a la segona setmana de febrer.

Representants sindical no han descartat encara una vaga indefinida a finals de febrer o començaments del mes de març, coincidint amb la campanya electoral de les eleccions generals. L’empresa veu complicada la negociació de dos dies seguit de festa durant el cap de setmana.


laMalla.net

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

1 Missatge

 • Direcció i sindicats de TMB acorden negociar dos dies per setmana sense fixar cap termini màxim

  La direcció de TMB i el sindicats dels col·lectiu de conductors d’autobusos han acordat aquest dilluns un nou calendari de negociacions per mirar de solucionar el conflicte obert i que estableixi dos reunions setmanals sense fixar cap termini màxim per arribar a un acord

  ACN / Esther Romagosa / Barcelona

  Ult. Act. 14.01.2008 - 17:20 hs

  La direcció de TMB i el sindicats dels col•lectiu de conductors d’autobusos han acordat aquest dilluns un nou calendari de negociacions per mirar de solucionar el conflicte obert i que estableixi dos reunions setmanals sense fixar cap termini màxim per arribar a un acord.

  Un cop més, durant la reunió d’aquest dilluns a TMB, s’ha posat de manifest les distàncies que continuen havent-hi entre la direcció i CGT i ACTUB, sindicats convocants de la vagues

  Així ho ha anunciat aquest migdia el vicepresident de TMB, Dídac Pestaña, que ha explicat també que la negociació se centra únicament en el reial decret aprovat el juliol passat sobre l’aplicació de descansos diaris de 30 minuts.

  Un cop més, durant la reunió d’aquest dilluns a TMB, s’ha posat de manifest les distàncies que continuen havent-hi entre la direcció i CGT i ACTUB, sindicats convocants de la vagues, ja que mentre els primers proposen que els trenta minuts de descans que marca pels conductors d’autobusos el nou Reial Decret es facin fora de la jornada laboral, la proposta dels sindicats és justament la contrària, que aquests descansos es comptin com a temps treballat i per tant s’incloguin dins la jornada laboral.

  En aquesta primera reunió, només s’ha avançat presentant cada una de les parts la seva proposta per aplicar el Reial Decret d’àmbit estatal aprovat el juliol passat i que té com a objectiu millorar la seguretat viària en les empreses del transport.

  Veure en línia : Diari Avui

  repondre message

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
 1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
 2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
 3. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
 4. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
 5. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
 6. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
 7. El RACC es fa la foto oferint les seves instal.lacions a la Generalitat mentre inventa un ERTO aprofitant l’excusa del COVID-19
 8. Presos polítics … i nosaltres, els i les llibertàries
 9. Ha sortit el número 212 de la revista Catalunya (novembre 2019)
 10. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid