TMB i conductors d'autobús tornen a reunir-se amb la intenció d'arribar a un acord - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

TMB i conductors d’autobús tornen a reunir-se amb la intenció d’arribar a un acord
dilluns 14 de gener de 2008 / Notícies / Visites: 5783
Menéame

DILLUNS, 14/01/2008 - 06:00h .- Els sindicats, pessimistes, perquè l’empresa es nega a augmentar el nombre de dies festius

La direcció de TMB i representants dels cinc sindicats (CC OO, UTG, CGT, Actub i Sit) que formen el Comitè d’Empresa reprenen avui les negociacions sobre l’aplicació del nou reglament en matèria de festes laborals. La reivindicació dels sindicats, que volen que els conductors tinguin dos dies de festa setmanals, no és a l’ordre del dia, ha dit a VilaWeb el president del comitè d’empresa i membre de la CGT Saturnino Mercader.

Ara els conductors tenen cinc dies festius el mes, però en demanen vuit, dos la setmana.

Els sindicats CGT i Actub han amenaçat amb una vaga indefinida el mes de febrer, si no hi ha acord amb la companyia. Els conductors ja van fer vaga durant les festes de Nadal (21, 22, 23, 24 de desembre i 2, 3 i 4 de gener). Alguns dies hi hagué tensions entre els conductors i els mossos d’esquadra a les cotxeres; fins i tot fou detingut un treballador. Justament per protestar per l’actuació dels mossos durant els dies de vaga els sindicats han convocat una vaga per al 9 de febrer. Segons Mercader, els policies van actuar en el conflicte laboral ’com si els conductors fossin terroristes’. Però TMB es queixa que aquells dies hi hagué molts actes vandàlics contra els autobusos.


Vilaweb

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

2 Missatges

 • huelga autobuses 14-01-2008

  TMB y comité empresa abordan pausas dentro jornada, en primer día negociación

  La dirección de Transportes Metropolitanos de Barcelona (TMB) y el comité de empresa han abordado hoy las pausas de descanso de los conductores durante la jornada laboral, en el primer día de negociación tras la huelga de siete días en los autobuses de la ciudad entre diciembre y enero.

  Fuentes de TMB han informado hoy de que en la reunión se ha establecido también un calendario de reuniones entre ambas partes, según el cual comité y dirección se reunirán los lunes y los jueves de cada semana ’sin límite de tiempo’ para intentar acercar posturas sobre la adaptación del Real Decreto 902/2007 sobre tiempo de descanso de los conductores.

  El presidente del comité de empresa, Saturnino Mercader (CGT), ha explicado a Efe que esta mañana ’ha quedado claro’ que los conductores de autobuses de Barcelona no realizan los descansos que prescribe el citado Real Decreto ya que no hacen las pausas de 30 minutos que señala esta disposición cuando se superan las seis horas de conducción.

  El representante sindical ha precisado que por parte de TMB se quiere ’retroceder’ en algunos aspectos, como en la propiedad del servicio de una línea concreta de autobús para cada conductor.

  Según Mercader, la empresa propone que la mitad de la jornada se haga en una línea y la otra mitad en otra, una posibilidad que CGT rechaza de plano.

  Las pausas durante el horario laboral o el tiempo de descanso diario que han centrado hoy la reunión son uno de los principales puntos de desacuerdo entre la dirección y una parte del comité de empresa, ya que CGT y Actub consideran que el Real Decreto regula una serie de limitaciones sobre el tiempo de conducción del transporte en carretera en general, y del mismo se derivarían doce días de fiesta al año, según su valoración.

  Esto es lo que permitiría obtener los dos días de descanso semanal que han argumentado los dos sindicatos como principal reivindicación para convocar los siete días de huelga, una consideración con la que TMB no está de acuerdo.

  En medio de estas diversas interpretaciones, se ha conocido recientemente una sentencia del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña en la que se declara el derecho de los conductores a tener una pausa de 15 minutos (de bocadillo) durante la jornada laboral, aunque sin que este tiempo se considere trabajo efectivo y, por tanto, remunerado, al no estar así establecido por el convenio colectivo.

  La aplicación de esta sentencia y la adaptación del Real Decreto 902, que también trata el tiempo de presencia de los conductores y el control del pluriempleo de los mismos, serán los temas que se deberán abordar en las próximas sesiones de negociación.

  Fuentes sindicales han precisado que las posiciones entre la empresa y los dos sindicatos convocantes de la huelga están muy alejadas y que lo que han hecho hoy las dos partes es exponer sus respectivas argumentaciones aunque sin entrar en una posible aproximación.

  De hecho, Mercader ha pedido a la empresa que ’no maree la perdiz’ y presente propuestas factibles ya que, en caso contrario, CGT y Actub convocarán una asamblea de conductores el día 10 u 11 de febrero en la que se podría optar por convocar una huelga indefinida.

  Veure en línia : Terra Actualidad - EFE

  repondre message

 • dimarts, 15 de gener de 2008

  TMB i els conductors acorden reunir-se dos cops per setmana per negociar els descansos

  IVAN VILA. Barcelona

  La direcció i el comitè d’empresa de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) es reuniran dos cops per setmana per buscar una sortida al conflicte pels descansos dels conductors dels autobusos de Barcelona. Aquest va ser l’únic acord que va sortir de la trobada ahir entre els representants dels treballadors i els de l’empresa, perquè totes dues parts es mantenen fermes en les seves posicions.

  Els conductors volen canvis en la forma de calcular els dies de descans i que els nous descansos de mitja hora a què obliga la normativa europea en jornades superiors a sis hores siguin remunerats. L’empresa, per la seva banda, considera que aquestes pauses de mitja hora no són part de la jornada i, conseqüentment, no s’han de pagar, i, pel que fa als descansos setmanals, recorda que els criteris actuals són els pactats en el conveni actual, signat el 2005 i vigent fins al 31 de desembre d’aquest 2008.

  La negociació la complica el fet que la reivindicació la impulsen l’ACTUB i la CGT, els dos sindicats que no van signar el conveni, a hores d’ara minoritaris en el si del comitè, en què sumen 12 dels 27 delegats que l’integren. Els altres 15, de la UGT, CCOO i el SIT, no donen suport a la protesta, tot i que tampoc la qüestionen, almenys públicament, i l’actual president del comitè, el delegat de la CGT Saturnino Mercader, es remet a la legitimitat de l’assemblea de treballadors, que fins ara ha avalat les set jornades de vaga fetes abans de Nadal i al començament de gener. Al principi del febrer, hi ha prevista una altra assemblea. Si llavors encara no hi ha acord, CGT i ACTUB ja han avisat que proposaran una vaga indefinida.

  Veure en línia : Diari El Punt

  repondre message

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
 1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
 2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
 3. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
 4. Campanya Aturem la Invasió
 5. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
 6. El RACC es fa la foto oferint les seves instal.lacions a la Generalitat mentre inventa un ERTO aprofitant l’excusa del COVID-19
 7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
 8. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
 9. La CGT denuncia un cas de semiesclavatge laboral en una empresa de Valls
 10. Ha sortit el número 212 de la revista Catalunya (novembre 2019)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid