Funosa, un risc imminent - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Funosa, un risc imminent
Comunicat de la FESIM-CGT
dimarts 3 d'abril de 2018 / Comunicats / Visites: 224
Menéame

"La caiguda de més de 400m2 de coberta a les instal·lacions de Funosa a Òdena, l’Anoia (Barcelona), posa en evidència la seguretat de l’empresa, i ratifica encara més les denúncies i protestes que la CGT porta fent durant anys, sobre aquest tema"

Des de la Secció Sindical de la CGT a Funosa es porta anys denunciant el lamentable estat en què es troben les instal·lacions d’aquesta empresa. És més, aquest era un dels motius pels quals des de la CGT, tenint la majoria absoluta del comitè d’empresa, s’han convocat les últimes mobilitzacions i jornades de vaga.

Però com passa en moltes empreses, les paraules de la CGT sempre intenten ser menyspreades i no escoltades per part de la direcció; ni tan sols quan es tracta de la salut i de la seguretat dels treballadors i de les treballadores de l’empresa.

En aquesta ocasió, la situació ha arribat a una gravetat extrema, ja que el passat dia 27 de març, durant el torn de matí, més de 400m2 de coberta d’una de les naus de Funosa, es venien literalment abaix, causant greus destrosses a una part important de les instal·lacions. Per una immensa sort, en aquell moment no es trobava cap treballador ni cap treballadora a la zona, de manera que aquest greu accident no ha afectat a cap persona.

Evidentment, a la CGT el que realment ens preocupa és això; que li podria haver passat a algú, i sobretot el que ens preocupa és que no torni a succeir res semblant en el futur. Tanta sort, no pot deixar-se de nou a la irresponsabilitat de l’empresa, i des de la CGT no permetrem que torni a passar una cosa semblant, ni que es posi de nou en risc a la plantilla.

Després d’aquest gravíssim accident, el més lògic per part de la direcció de l’empresa, hauria estat donar l’ordre de desallotjar completament les instal·lacions de Funosa. Com hem dit, hauria estat el més lògic, i evidentment, en aquell moment l’hi vam exigir per part de la CGT. Però una vegada més, el cinisme de l’empresa es va superar a si mateix, i tan sols van ordenar evacuar una petita zona propera a la part afectada per la caiguda.

El perill en aquell moment no eren només els possibles nous enfonsaments de la coberta, sinó el risc que suposava per als treballadors estar exposats a la inhalació d’amiant, ja que la coberta desplomada estava fabricada d’uralita.

Des de la CGT vam actuar immediatament, convocant una reunió extraordinària del comitè d’empresa, en la que evidentment, es va decidir acudir immediatament a la Inspecció de Treball per interposar una denúncia, que es va interposar dimecres a primera hora.

La Inspecció de Treball va actuar immediatament i va ordenar l’evacuació al complet de les instal·lacions de Funosa.

Des de la CGT, lamentem haver d’arribar a aquests extrems perquè la direcció d’aquesta empresa actuï davant d’un fet tan greu i que afecta directament a la seguretat i la salut dels treballadors i les treballadores.

Però per desgràcia això no ens agafa de nou, ja que portem anys observant com la direcció de l’empresa no fa cap tipus d’inversió en seguretat, ni per renovar les instal·lacions i portem anys observant com l’empresa no fa cas a les denúncies que per part de la CGT i del comitè d’empresa s’han interposat en aquests aspectes. El que va passar el passat dia 27 es podria resumir en una simple frase: "US HO PORTEM DIENT DES DE FA MOLT DE TEMPS".

Des de la CGT de l’Anoia i des d’aquesta Federació, no dubtarem ni un sol moment a buscar i assenyalar els culpables del que ha passat, i no ens tremolarà la mà en cap moment a l’hora de demanar responsabilitats, tant internament a l’empresa, com jurídicament. Per a la CGT, abans de res, hi ha la salut i la seguretat de les nostres companyes i companys. Per a Funosa, ha quedat un cop més demostrat que no és així.

LA NOSTRA SEGURETAT I LA NOSTRA SALUT PER SOBRE DE TOT!

Secretaria de Comunicació FESIM-CGT
Abril 2018

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Formulari d’afiliació (beta)
  8. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  9. Les 5 noves punyalades del govern, la patronal i CCOO-UGT a la classe treballadora
  10. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid