La CGT Lleida i la Crida denuncien les greus deficiències del servei privat de neteja a les escoles de Lleida - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La CGT Lleida i la Crida denuncien les greus deficiències del servei privat de neteja a les escoles de Lleida
Comunicat de la Federació Intercomarcal CGT Lleida
dilluns 19 de març de 2018 / Comunicats / Visites: 227
Menéame

Davant les reiterades queixes del professorat i les direccions de les escoles públiques de Lleida, en relació a les mancances del servei de neteja que l’empresa Clanser S.A. ofereix als diferents centres de la ciutat, la Secció d’Ensenyament de la CGT Lleida ha elaborat una enquesta per tal de recollir dades i copsar el grau de satisfacció dels centres i de les pròpies treballadores de l’empresa.

La CGT considera que la participació per part dels centres escolars ha estat molt elevada: 25 de la trentena d’escoles de la ciutat han respost l’enquesta. Pel que fa a les treballadores de Clanser, la participació ha estat molt més reduïda possiblement per por a represàlies a nivell laboral. En totes les escoles enquestades s’ha reduït personal o hores.

L’anàlisi dels resultats posa en evidència, per una banda, les greus deficiències en la neteja i desinfecció de les aules, espais comuns, despatxos i WC dels centres. Unes deficiències que s’expliquen per la reducció de les hores i la consegüent sobrecàrrega de treball del personal, i que s’accentuen després de períodes no lectius (vacances) i en les escoles que durant l’estiu formen part de les estades Estiu de Joc.

Molts cops és el propi professorat qui s’ha d’encarregar de la neteja dels espais comuns i les aules. Tot això malgrat la mateixa enquesta recull un alt grau de satisfacció respecte a l’eficiència i puntualitat de les treballadores de Clanser, S.A..

La Secció Sindical d’Ensenyament de la CGT Lleida i el grup municipal de la Crida denuncien la forta reducció d’hores del personal que s’ha notat a les escoles, la manca de mecanismes que permeti conèixer els grau de satisfacció dels diferents centres escolars, i la deixadesa de la regidoria d’Educació de la Paeria en aquest afer.

El sistema de concessió privada és negatiu de cara a la neteja i la salut dels infants perquè el servei és gestionat per qui abarateix més els costos. Això, en un sector com el de la neteja, només pot implicar una reducció de personal i, conseqüentment, un risc per a la salut pública.

El sindicat i el grup municipal no comparteixen el model privat de neteja i manteniment dels edificis municipals, basat sempre en l’oferta més econòmica. La solució passa per tornar el servei a mans públiques - com ja s’havia fet anys endarrere - o, en aquest cas, col·lectivitzar-lo: que siguin les mateixes treballadores qui a través d’una cooperativa, sense intermediaris, duguin a terme el servei amb unes condicions laborals justes.

Federació Intercomarcal CGT Lleida
Lleida, 19 de març de 2019

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Guia d’autodefensa davant l’actuació de les mútues
  2. La CGT de Catalunya davant el judici a Grècia de Lola Gutiérrez per ajudar a un refugiat kurd
  3. CGT convoca vaga a RENFE i ADIF el 31 d’octubre
  4. L’Assemblea de CGT en el Port de Barcelona, exigeix la readmissió dels acomiadats de TEPSA i dona suport a la vaga convocada a partir del 5 de novembre
  5. 10 anys de presó per ajudar a un refugiat? Lola absolució!
  6. TransFormem UB convoca el professorat a vaga a la UB i a assemblea interuniversitària el dijous 25 d’octubre
  7. ’Peiró 42’, espectacle escènic sobre la figura de Joan Peiró, que es representarà el 28 d’octubre a Barcelona
  8. La CGT de Catalunya finalitza el seu XIè Congrés a Òdena
  9. Creada la secció sindical de CGT a Las Golondrinas de Barcelona
  10. La LLUITA de TOTA l’Atenció Primària passa per la VAGA del 26 al 30 de novembre

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid