Davant la querella del regidor de PxC a Salt, Sergio Concepción, per delictes d’odi contra tres membres d'Espai Antiracista de Salt i Girona - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Davant la querella del regidor de PxC a Salt, Sergio Concepción, per delictes d’odi contra tres membres d’Espai Antiracista de Salt i Girona
dimarts 13 de febrer de 2018 / Comunicats / Visites: 341
Menéame

Un món sense odi, és un món sense racisme ni feixisme

L’Espai Antiracista de Salt i Girona, davant la querella presentada al Jutjat d’Instrucció número 2 de Girona pel regidor de Plataforma x Catalunya a Salt Sergio Concepción, contra com a mínim tres activistes del nostre col·lectiu, a les quals se citarà a declarar com a investigades, volem manifestar:

1) Que l’Espai Antiracista va néixer fa 3 anys agrupant multitud de col•lectius i persones d’orígens i sensibilitats molt diverses que hem decidit treballar juntes, cadascuna des dels nostres bagatges i experiències, per eradicar qualsevol forma d’exclusió o discriminació, de dret o de fet, per motiu de nacionalitat, color de pell, lloc de naixement o tradició cultural o religiosa. Ho hem fet i ho seguirem fent col·lectivament i de maneres molt diferents, des de la formació en jornades i xerrades a la mobilització ciutadana, des de les bústies de denúncies antiracistes a les campanyes pel dret de vot per tothom, des de la denúncia d’aquells que basen la seva acció política en l’exclusió al treball contra la segregació escolar, des de pintar un mural a l’exigència institucional. La repressió, encara menys si qui l’insta són els que utilitzen l’odi i l’exclusió com a armes polítiques, no ens aturarà.

2) I és que aquest és l’objectiu de la querella: volen fer-nos callar. Plataforma x Catalunya sap que els seus dos regidors no són representatius de la realitat social de Salt: només la gravíssima anomalia democràtica que fa que 1 de cada 3 veïns i veïnes no tinguin dret de vot els ha situat al Ple de l’Ajuntament. Com saben que per més que de vegades intentin vestir-se de normalitat i respectabilitat, no és ni normal ni respectable intentar fracturar el teixit social basant l’acció política en l’exclusió i la discriminació. O què significa el seu lema “Primer els de casa”? El Sergio Concepción que seu a l’Ajuntament de Salt és el mateix que es fotografia amb el dirigent neonazi grec d’Alba Daurada Mikhaloliakos -condemnat per l’assassinat del raper antifeixista Pavlos Fisas-, a les portes del camp de la mort d’Auschwitz, a la manifestació feixista de la Rambla de Barcelona després dels atemptats del 17 d’agost o amenaçant i envoltat d’armes.

3) I, malgrat tot això, és Plataforma x Catalunya qui, una vegada més –ja va intentar-ho davant la manifestació antifeixista de l’estiu de 2011- gosa denunciar-nos… ara per delictes d’odi! Aprofiten l’onada de retallada de drets i llibertats llançada per l’Estat espanyol que aquests dies fa desfilar pels jutjats professorat, regidores independentistes, mecànics, activistes o rapers d’esquerres. Es tracta d’inutilitzar la llibertat d’expressió pervertint un delicte pensat per protegir les minories i els grups discriminats i girar-lo contra els col•lectius i persones que lluiten, justament, pels seus drets. En una frase: és un món al revés al qual de cap manera ens resignem.

4) Per tot això anunciem que no ens arronsem i que, ben al contrari, afrontem l’embat com sempre hem fet: de cares i col·lectivament. Llancem ara mateix una campanya que, òbviament, ha de servir per defensar les nostres companyes de la repressió i fer que s’arxivi la querella de PxC. Però també per defensar drets que s’han conquerit amb tanta lluita com la llibertat d’expressió i d’associació i el dret a intervenir políticament. I encara més: farem que aquesta querella acabi essent un bumerang per impulsar el treball per eradicar per sempre dels carrers i de les institucions les expressions d’odi, discriminació, exclusió i racisme.

Per donar suport públicament a la campanya com a col·lectiu o individualment: Totes som Espai Antiracista!
(https://gironesantiracista.wordpress.com/tothom-es-de-casa/)

Espai Antiracista de Salt i Girona
https://gironesantiracista.wordpress.com/campanyes/

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  9. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  10. Formulari d’afiliació (beta)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid