Resposta oberta de la CGT a les famílies de les Escoles Arabell i Terraferma de Lleida - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Resposta oberta de la CGT a les famílies de les Escoles Arabell i Terraferma de Lleida
dimecres 7 de febrer de 2018 / Comunicats / Visites: 228
Menéame

Des de la secció d’Ensenyament de CGT Lleida voldríem fer unes consideracions sobre la carta que ens han adreçat les AMPES de les escoles Terraferma i Arabell (totes dues de l’Opus Dei i concertades, que per tant reben finançament públic de l’administració catalana).

Primer de tot, destacar que ens satisfà que famílies i institucions que volen tenir un sistema educatiu classista a costa de les butxaques de totes s’incomodin per les nostres denúncies perquè senten que es posen en qüestió els seus privilegis. Aquest fet ens dóna força per continuar endavant i demostra que estem fent les coses bé. Per aquest motiu, lluny de disculpar-nos, aclarirem alguns termes que presenta la carta que van publicar a la premsa la setmana passada i continuarem amb la crítica argumentada i un posicionament clar en contra de tots els concerts educatius, bàsicament perquè considerem que és una injustícia terrible abocar diners públics a entitats educatives privades (i religioses).

Per tal d’aclarir termes, farem les següents puntualitzacions al contingut de la carta:

1. El concepte de la llibertat d’elecció: els pares i mares del Terraferma i l’Arabell reivindiquen el seu dret a escollir el tipus d’escolarització dels seus fills i filles. Des de CGT hem insistit que la llibertat d’elecció és una trampa que pretén justificar el cobrament de fons públics. A la pràctica es demostra que només les famílies benestants poden triar escola i d’aquesta manera rebre finançament per imposar valors que disten molt del sistema escolar que volem construir. El dret a escolaritzar els seus fills i filles allà on creguin convenient no pot estar per sobre de l’educació universal, pública, gratuïta i laica.

2. El concepte de pluralitat: fa quasi bé riure que les famílies d’aquestes escoles expliquin que tenen un sistema educatiu plural. A què es refereixen quan parlen de pluralitat? A la que exerceixen escoles de la seva corda com la Viaró que ha estat sancionada per la Inspecció de Treball i obligada a pagar 50000€ per la vulneració de la llei d’igualtat efectiva de dones i homes? Perdoneu, però la pluralitat, i també la llibertat i la solidaritat, la trobarem a l’escola pública, amb els diferents models pedagògics que s’implementen, amb la diversitat de classes socials que hi cohabiten, amb les diferents ètnies que hi conviuen, amb els diferents gèneres que s’hi reconeixen i eduquen, etc.

Nosaltres també els fem una petició: no manipuleu ni banalitzeu els termes llibertat i pluralitat.

Que a l’escola pública hi ha una sèrie de mancances vergonyoses a causa les retallades per les polítiques neoliberals del Departament d’Ensenyament que en moltes ocasions hem denunciat, no ho hem d’oblidar, i un dels motius d’aquestes mancances són les polítiques de l’administració educativa que afavoreixen les vostres escoles i faciliten que tingueu, entre altres privilegis, bons gimnasos, recursos tecnològics, espais esportius, patis amples, neteja permanent, etc.. Ara bé, volem deixar clar que l’escola pública està defensada pels seus grans professionals que la sustenten, per les famílies que s’impliquen i pels infants que aprenen. Això està fora de tot dubte i aquesta és la seva essència. Estem convençudes que els drets individuals no es poden, de cap manera, posar davant del dret col·lectiu de tenir garantida una educació igualitària, justa, inclusiva, equitativa i convenientment finançada amb recursos.

Vergonyós és que disminueixin inversió pública en educació i es destinin diners públics per a que a algunes famílies cristianes, i amb prou poder adquisitiu, els surti més barat portar als seus fills a les escoles privades-concertades. Ah, i deixeu-vos estar d’eufemismes, ja que quan parleu d’educació diferenciada esteu parlant d’educació segregadora. I això no és discutible ni aquí ni enlloc.

Per tot això hem de demanar disculpes i rectificar? Doncs tothom que ens coneix ja sap la resposta. Qui vulgui luxes als centres educatius, que se’ls pagui. I qui vulgui adoctrinament religiós a l’escola, que s’ho sufragui. Parleu de llibertat real o de la hipocresia de qui té el poder per pagar transports, menjadors, activitats extraescolars, etc.? Quina llibertat tenen les famílies que no poden pagar el menjador dels seus fills, el material escolar, l’AMPA, les sortides, el xandall, etc.? Sol desitgem, tal com ha sortit avui mateix en premsa, que s’acabin aquests privilegis amb la nova proposta d’eliminar els concerts educatius cap a escoles que discriminen per raó de gènere i segreguen per sexes. Per tant, a vosaltres se us acaba aquest privilegi. A Lleida us quedareu sense el 1.650.217 euros que rebeu pel concert. Mentrestant, des de la CGT seguirem exigint la retirada immediata de TOTS els concerts eductius cap a l’escola privada.

Qui ha de rectificar, disculpar-se i donar les gràcies perquè els seus privilegis els paguem entre totes? El vostre pluralisme es pur elitisme. Per tant, si s’ha de subvencionar que es faci amb les vostres butxaques. Que cadascú es pagui els seus capritxets. I lluitarem per no continuar pagant-vos-els .

CGT Ensenyament Lleida
https://twitter.com/cgtenseponent
@cgtenseponent

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  9. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  10. Formulari d’afiliació (beta)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid