Contra la repressió sindical i laboral a Little Buddha - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Contra la repressió sindical i laboral a Little Buddha
dimecres 7 de febrer de 2018 / Comunicats / Visites: 306
Menéame

El passat mes de juliol es va constituir legalment la secció sindical de la CGT a l’empresa de comunicació, disseny gràfic i publicitat LITTLE BUDDHA, situada al Poble Nou, Barcelona. Aquesta va ser constituïda per donar resposta a la repressió laboral que venien patint les afiliades i per defensar els drets del conjunt de treballadors i treballadores de LITTLE BUDDHA. Des d’un primer moment l’empresa es va prendre la constitució d’aquesta com un acte hostil i la repressió a l’empresa es va agreujar, fins al punt que ens nega el nostre dret d’organització dels treballadors.

Des de la constitució de la secció sindical de CGT hem patit a nivell sindical:

- Sancions de fins a 60 dies de sou i feina per l’existència d’un compte de twitter de la secció i l’us de hashtags públics que l’empresa considera propis (actes que l’empresa considera com a "hostils").

- Demanda de 150.061,27 € por l’activitat a twitter de la secció sindical i perquè l’empresa considera que volem "lucrar-nos" en el seu nom.

- Suspensió de 60 dies de sou i feina per mesures disciplinaries sense justificació objectiva ni raonable per secundar la vaga del 8 de novembre i assistir al metge en horari laboral per a la revisió d’embaràs, alegant perjudici econòmic per a l’organització de l’empresa.

- 15 dies de suspensió per recopilar informació sobre lipoatrofia en relació a l’embaràs.

- No se’ns reconeix com a secció sindical i se’ns adverteix que no podem repartir informació als treballadors a la porta de l’empresa en horari no laboral sense comunicar-ho prèviament.

I a nivell laboral:

- Degradació del nostre lloc de treball realitzant tasques de categories inferiors i llevant-nos tot tipus d’accés a les tasques realitzades els últims 10 anys.

- Se’ns acusa de deslleialtat i d’ocultar informació a l’empresa.

- Se’ns desasignen tasques que sempre hem gestionat de forma correcta.

- Rebem recriminacions por la no assistència a activitats i reunions fora del nostre horari laboral.

- Se’ns encarreguen tasques que res tenen a veure amb les nostres funcions (a una administrativa se li encarregaven tasques elèctriques).

- Es realitzen canvis continuats de la nostra posició a l’organigrama.

- Es realitzen avaluacions subjectives del nostre treball causant un perjudici econòmic al no poder cobrar el bonus semestral.

- Se’ns diu que se’n vol fora de l’empresa i que si ens quedem no aguantarem la pressió

Tots aquests atacs als drets laborals i sindicals es donen en el context d’una empresa que presumeix del bon tracte al seus treballadors, fets que es contradiuen amb l’actitud que té als membres d’aquesta secció i amb la baixa voluntària de més 20 treballadors en els últims 2 anys.

Des de CGT exigim a la direcció de LITTLE BUDDHA que aturi els atacs i pressions i es retirin les denuncies i sancions a les membres de la secció sindical.

Per tot això estem portant a terme una campanya de denúncia de la situació i el dimarts 6 de febrer hem realitzat una concentració de protesta a les portes de l’empresa.

Secció Sindical CGT Little Buddha
https://twitter.com/cgtlittlebuddha
@CGTlittlebuddha

Treballadors de l’empresa ‘Little Buddha’ protesten contra la repressió laboral i sindical
https://barcelonaenaccio.wordpress.com/2018/02/06/treballadors-de-lempresa-little-buddha-protesten-contra-la-repressio-laboral-i-sindical/

Treballadors de Little Buddha denuncien repressions després d’haver-se afiliat a la CGT
http://beteve.cat/protesta-treballadors-little-buddha-cgt/

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. El professorat de la UB va a la vaga el 24 de maig per denunciar les condicions dels ’falsos associats’. Prou explotació i precarització!
  2. CGT va paralitzar a Barcelona l’entrada i sortida de les furgonetes de Correus en protesta per l’acomiadament de treballadores malaltes
  3. 24 de maig: 2a jornada de lluita estatal contra les llistes d’espera
  4. Deixeu l’educació en Pau. Volem educar en llibertat. Concentracions el 23 de maig a les quatre subdelegacions del Govern espanyol a Catalunya
  5. Entrevista a Marta Padrós, Secretària de Gènere de CGT Catalunya: “Si ara tenim diàleg social sobre feminisme és perquè hem posat una vaga sobre la taula”
  6. La neteja de les escoles de Lleida no ha de ser un negoci
  7. Manifestació per la derogació de la Llei d’Estrangeria el 27 de maig a Barcelona
  8. Convocatòries de CGT per a la Vaga General del 3 d’octubre
  9. Full d’afiliació CGT i quotes afiliació any 2018
  10. La segregació escolar, una manera de fer política

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid