Les portes giratòries, el Sr. Calvo i el negoci de la infància en risc - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Les portes giratòries, el Sr. Calvo i el negoci de la infància en risc
dimecres 10 de gener de 2018 / Comunicats / Visites: 543
Menéame

Des del SECTOR SOCIAL DE LA CGT CATALUNYA, volem denunciar:

- Les portes giratòries existents entre alts càrrecs del Departament d’Afers Socials i Famílies, partits polítics al govern i fundacions del tercer sector, tal i com queda novament demostrat en la incorporació laboral del Sr. Calvo a la Fundació Plataforma Educativa: un conglomerat d’empresa-fundació que ha aconseguit més del 80% dels nous concursos públics per gestionar centres de menors pels propers 8
anys amb uns 80 milions d’euros.

Recordem que el Sr Calvo, ex-director general de la DGAIA i ex-regidor d’ERC a la ciutat de Girona té en curs una investigació a l’oficina anti-frau, ja que durant la seva etapa com a director de la DGAIA va adjudicar a les entitats (Plataforma educativa-Fundació Privada Resili- FASI) de les que n’havia estat directament vinculat laboralment, projectes per valor de més de 100 milions d’euros, i que a la Fundació FASI on es trobava en excedència laboral, la DGAIA va donar 20 milions d’euros, alhora que aquesta entitat privada pagava a una immobiliària de la seva mateixa propietat lloguers mensuals que quintuplicaven el preu de mercat.

Aquests contractes públics adjudicats i ja denunciats al conglomerat empresarial de Plataforma Educativa- Fundació Privada Resilis- FASI, són entre d’altres: Contracte del CREI de TORDERA; Contracte del Centre d’Acollida de la Misericòrdia; Contracte del CREI Juià a Girona i Contracte de les noves Cases d’Infants de Badalona i Lleida.
[1]

- La dubtosa legalitat del seu nou lloc de treball com a director tècnic de Plataforma Educativa, ja que segons la LLEI 13/2005, de 27 de desembre, del règim d’incompatibilitats dels alts càrrecs al servei de la Generalitat, l’ Article 7 sobre la Prohibició d’intervenir en activitats privades després del cessament diu: "Els alts càrrecs al servei de la Generalitat (...) durant els dos anys següents al cessament (...) no poden acomplir activitats privades relacionades amb els expedients en la resolució dels quals hagin intervingut directament en l’exercici de l’alt càrrec".

Creiem que com a director de la DGAIA estava al corrent de les adjudicacions i podia influir en aquestes licitacions públiques. El Sr. Calvo torna a Plataforma Educativa tres mesos més tard de la seva dimissió, després de que la Direcció General d’Atenció a la Infància, de la qual ell n’era el màxim càrrec polític donés més de 100 milions d’euros per gestionar centres de menors durant els propers 8 anys, signant i donant el vist-i-plau d’aquestes licitacions que anaven a parar a Plataforma Educativa.

- Des del nostre sindicat denunciem la falta d’ètica i moral per part del Sr. Calvo en tornar a una empresa-fundació, que va rebre adjudicacions de la DGAIA mentre ell n’era el director. Una fundació que d’altra banda, ha estat denunciada per treballadors/es i sindicats per no complir amb el Conveni Col·lectiu, a més de pel Síndic de Greuges i organitzacions internacionals de drets humans com Amnistia Internacional. Actualment Plataforma Educativa gestiona tots els CREI’s de Catalunya, menys el CREI Castanyers, tenint el monopoli absolut amb la gestió de centres de menors. Cal recordar com Plataforma Educativa conforma un conglomerat d’empreses que la converteixen en un autèntic holding, aglutinant diferents entitats del tercer sector i empreses privades SL, (amb una clara intenció d’obtenir grans beneficis i guanys econòmics amb la cura i atenció d’infants desamparats) així com també gestiona agències immobiliàries.

Novament, denunciem i rebutgem aquestes relacions entre empresa privada, DGAIA i càrrecs polítics, on queda demostrada una vegada més, la impunitat política, social i jurídica d’aquells que s’enriqueixen amb el negoci de la infància més vulnerable de la nostra societat i que fan negoci amb la privatització i mercantilització dels serveis públics.

Links:
[1] http://cgtense.pangea.org/spip.php?article4779

Sector social del Sindicat d’Ensenyament CGT Catalunya
http://cgtense.pangea.org/spip.php?article5054

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Formulari d’afiliació (beta)
  8. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  9. Les 5 noves punyalades del govern, la patronal i CCOO-UGT a la classe treballadora
  10. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid