CGT denuncia públicament que la insuficiència de llocs de treball i la precarietat laboral afecten molt seriosament a la qualitat del servei postal - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

CGT denuncia públicament que la insuficiència de llocs de treball i la precarietat laboral afecten molt seriosament a la qualitat del servei postal
CGT adverteix que Correus es col·lapsarà amb els enviaments del 21-D i de Nadal
divendres 24 de novembre de 2017 / Comunicats / Visites: 697
Menéame

PRECARIETAT I VULNERACIÓ DELS DRETS DEL USUSARIS A CORREUS

El sindicat CGT-CORREUS Barcelona, denuncia públicament que la insuficiència de llocs de treball i la precarietat laboral imposada per CORREUS, està afectant seriosament al dret dels usuaris a rebre amb la qualitat i terminis corresponents la seva correspondència ordinària, certificada i urgent.

Des de la CGT denunciem que aquesta precarietat generalitzada, està afectant molt seriosament a la qualitat del servei postal. Concretament al repartiment de les notificacions administratives (estatals, autonòmiques, locals, seguretat social, hisenda, transit, etc), que desde octubre de 2016 (Llei 39/2015) s´han de realitzar amb dos intents d´entrega, matí i tarda. Trobant-nos davant un gran volum d´acumulació, per manca de personal i condicions laborals òptimes per a la seva distribució, i que en determinades zones, aquest fet comporta un alarmant retard d´entrega d´entre 30 i 60 dies des de la seva recepció.

Comptabilitzant, anualment són uns 70 milions de notificacions a distribuir a tot l´estat, estem parlant d´una xifra de milers de tràmits administratius notificats fora de termini, amb la conseqüent pèrdua de garanties i repercussions negatives per a grand part de la població.

És per això, que comuniquem aquests fets a la direcció de Correus i als responsables dels ajuntaments corresponents, perquè es dugui a terme el obligat compliment per llei dels corresponents terminis i condicions.

Tanmateix, CGT-Correus, alerta que la campanya electoral (eleccions 21-d a Catalunya) de caràcter prioritari, més la campanya nadalenca (paqueteria urgent) que recaurà imminentment sobre el servei de correus, significarà una sobrecarrega de feina tant desbordant (sobre la ja retardada) que impossibilitarà el repartiment, en condicions i terminis establerts dels enviaments prioritaris, certificats, urgents, etc.

PER TANT, DES DE CGT-CORREUS, I EN DEFENSA D´UN SERVEI PÚBLIC DE QUALITAT, EXIGIM ES GARANTEIXIN TOTS ELS LLOCS DE TREBALL NECESSARIS, NO PRECÀRIS, PER TAL DE LA CORRECTE DISTRIBUCIÓ DE LES NOTIFICACIONS ADMINISTRATIVES I LA RESTA D´ENVIAMENTS.

CGT Correus Barcelona

https://cgtcorreosbarcelona.com/2017/11/23/precarietat-i-vulneracio-dels-drets-del-ususaris-a-correus/

https://twitter.com/cgtcorreosbcn


CGT adverteix que Correus es col·lapsarà amb els enviaments del 21-D i de Nadal

La CGT ha advertit a la direcció de Correus i als responsables dels ajuntaments que "la insuficiència de llocs de treball i la precarietat laboral" afecten seriosament "al dret dels usuaris a rebre amb la qualitat i terminis corresponents la seva correspondència". Durant els darrers dies, la direcció de Correus ha cobert aquesta mancança amb hores extraordinàries dels treballadors, però el sindicat entén que més enllà de pedaços, el que cal és reforçar la plantilla amb contractes no precaris.

Els anarcosindicalistes avisen que "aquesta precarietat generalitzada" està afectant "molt seriosament" a la qualitat del servei postal. Concretament al repartiment de les notificacions administratives (estatals, autonòmiques, locals, seguretat social, hisenda, transit, etc), que desde octubre de 2016, recorden, "s’han de realitzar amb dos intents d’entrega, matí i tarda".

A aquesta situació cal sumar-hi que la campanya electoral de les eleccions al Parlament de Catalunya, "de caràcter prioritari", més la campanya nadalenca, amb paqueteria urgent, significarà una sobrecarrega de feina tant desbordant que pot col·lapsar el servei impossibilitant el repartiment en les condicions i els terminis establerts dels enviaments.

Això provoca, segons el sindicat, que les oficines de Correus es troben davant "un gran volum d’acumulació, per manca de personal i condicions laborals òptimes per a la seva distribució", i que en determinades zones, aquest fet comporta "un alarmant retard d’entrega d’entre 30 i 60 dies des de la seva recepció".

La CGT calcula que anualment es tramiten uns 70 milions de notificacions a tot l’estat, i això suposa que milers de tràmits administratius siguin notificats fora de termini, "amb la conseqüent pèrdua de garanties i repercussions negatives per a gran part de la població".

https://www.naciodigital.cat/manresa/noticia/71675/cgt/adverteix/correus/es/collapsara/amb/enviaments/21-d/nadal


Comunicat de CGT Correus Barcelona:

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Formulari d’afiliació (beta)
  8. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  9. Les 5 noves punyalades del govern, la patronal i CCOO-UGT a la classe treballadora
  10. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid