Sobre les retallades en sanitat a Lleida - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Sobre les retallades en sanitat a Lleida
Comunicat de la Federació Intercomarcal de la CGT Lleida
divendres 1 de setembre de 2017 / Comunicats / Visites: 203
Menéame

Des de CGT (Confederació General del Treball) volem denunciar les conseqüències de les retallades en Sanitat a Lleida, i concretament en el nostre Hospital de referència, l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

Plantes tancades o que se està intentant tancar:

ORL (Otorinolaringologia). Tancada tot l’any.

PEDIATRIA. Tancada des de primers de Juliol.

UROLOGIA. Tancada des de l’1 d’agost de 2017, en principi la tornarien a obrir el 16 de setembre, però davant la demanda s’han vist obligats a obrir-la de nou.

TRAUMATOLOGIA. La Direcció està bloquejant llits per intentar tancar una de les ales.

URGÈNCIES. Els Boxes estant doblats amb 2 llits per Box, quan no estant preparats amb oxigen, etcètera, per atendre a dos llits.

Cal denunciar que es donen altes a pacients que no estan recuperats per tal que les estadístiques els donin la raó, per la veritat és que aquests pacients tornen la mateixa nit o a l’endemà per urgències amb la consegüent despesa que comporta el tornar a realitzar les proves diagnòstiques.

PEDIATRIA TANCADA. Això comporta que hi hagi Parteres que no tenen habitació a l’Ala de Materno-Infantil i s’han de quedar a Quiròfan, fins que no hi ha habitació lliure, i mentrestant els ingressos de Pediatria, ja que està tancada la planta, ingressen en habitacions individuals, les quals haurien de ser per les parteres, ocupant el lloc d’aquestes, per causa del tancament de la planta de Pediatria, i fa que qui acaba de donar a llum, s’hagi d’estar amb el nadó a Quiròfans.

Tot plegat és una conseqüència de les retallades i de la mala gestió dels gerents hospitalaris que tenen com a única missió que la despesa sigui la mínima i no pas pensant en l’obligació de les administracions públiques de donar un bon servei als ciutadans.

A més, el tancament de plantes comporta que malalts de diferents patologies estiguin junts en plantes que no els hi corresponen. Això provoca que infermers/es i auxiliars, que sempre han estat tractant un tipus de pacient d’una especialitat concreta, es trobin de cop que han de tractar igualment, a parteres, a pacients d’Urologia, pacients Traumatitzats, canalla, malalts de càncer, pacients en fase terminal, tots junts i barrejats en ales en les quals les i els professionals no estan acostumats a tractar diferents patologies de les de la planta. Igualment els professionals de Medicina han d’anar planta per planta perquè els pacients de la seva especialitat estant repartits per tot l’Hospital.

Una vergonya, per a la ciutadania. El polítics sembla que no saben lo que és.

Federació Intercomarcal de la CGT Lleida
Lleida, 31 d’agost de 2017

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  4. Campanya Aturem la Invasió
  5. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  6. El RACC es fa la foto oferint les seves instal.lacions a la Generalitat mentre inventa un ERTO aprofitant l’excusa del COVID-19
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  9. La CGT denuncia un cas de semiesclavatge laboral en una empresa de Valls
  10. Ha sortit el número 212 de la revista Catalunya (novembre 2019)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid