CGT denuncia l'aturada de la Unitat Hemodinámica Cardíaca de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

CGT denuncia l’aturada de la Unitat Hemodinámica Cardíaca de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona
Comunicat de la Secció Sindical de CGT a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona
dijous 27 de juliol de 2017 / Comunicats / Visites: 512
Menéame

La Secció Sindical de la CGT a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, vol denunciar que dos anys després d’assolir l’obertura de la Unitat d’Hemodinamica Cardíaca a l’Hospital Joan XXIII, i als hospitals Arnau de Vilanova de Lleida i Josep Trueta de Girona, les 24 hores al dia i els 365 dies a l’any, segueixen els problemes i les mancances, la Unitat ha estat tancada des de el dia 24 de juliol, degut a una averia, i ahir a la tarda va començar a funcionar en precari, sense que es puguin tractar els Infarts aguts que necessiten una angioplàstia, pel que s’han de tornar a derivar els pacients a Barcelona, amb el risc que això suposa.

Després de cinc anys de lluita, mobilitzacions, i amb la cloenda d’un tancament durant cinc dies als Serveis Territorials de Salut, al gener de 2015, encapçalades per la CGT, i amb l’ajuda i la implicació del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona, Assemblea 15M Tarragona, Cobas, pacients, treballadors i ciutadans, van aconseguir les nostres reivindicacions.

Hem continuat exigint una segona Unitat d’Hemodinamica, degut al elevat nombre d’angioplàsties ordinàries i urgents que es fan al nostre Hospital, l’únic en tota la província de Tarragona, i que no pot atendre a tota la població, ja que els pacients que viuen més enllà de El Vendrell se’ls deriva a hospitals de Barcelona, perquè no es poden assumir des de l’Hospital Joan XXIII per manca de mitjans, tant materials com humans.

Des del dia 24 per la tarda que es va espatllar l’aparell d’Hemodinamica els pacients que pateixen un infart agut amb elevació de ST, han de ser derivats a Barcelona, ahir a la tarda va començar a funcionar de manera precària, i no es poden tractar els IAM (Infart Agut de Miocardi) que necessiten una angioplàstia, AIXÒ ENS REAFIRMA EN LA NECESITAT D’UNA SEGONA UNITAT D’HEMODINAMICA, dotada de material i recursos humans necessaris, per tal de que no es posin en risc vides humanes, com ja ha succeït en ocasions anteriors.

Cal que el Sr.Comin, Conseller de Salut deixi de mirar-se el melic i comenci a mirar més enllà del seu nas i doti als pacients d’aquest territori de la segona Unitat d’Hemodinamica i ens torni a deixar posar les TAVI (vàlvules cardíaques), que ja fa un temps, i per decisió unilateral de la seva conselleria només es poden posar a Barcelona.

Fem responsables de les mancances estructurals que patim a l’Hospital i el prejudici que es pugui ocasionar als pacients, al Dr. Roger Pla, Delegat Territorial de Salut a Tarragona, Dr. Rafael Gracia, Gerent Territorial de l’ICS Camp de Tarragona, i al Dr. Albert Pons, Director de l’Hospital Joan XXIII, creiem que tindrien de posar el crit al cel i reivindicar totes les mancances que envolten l’Unitat d’Hemodinamica Cardíaca, així com la resta de reivindicacions que venim denunciant, com és la manca de personal, que s’agreuja els caps de setmana i al torn de nit, la contractació precària de treballadors, que és d’un trenta per cent, amb contractes mes a mes, que no els permet gaudir vacances ni compatibilitzar la vida laboral amb la familiar, ja que se’ls dona la cartellera de treball setmana a setmana, i sovint es canvia a última hora.

Secció Sindical de CGT a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona
Tarragona, 27 de juliol de 2017

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Formulari d’afiliació (beta)
  8. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  9. Les 5 noves punyalades del govern, la patronal i CCOO-UGT a la classe treballadora
  10. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid