Teleco Tarragona obligada a passar a plantilla els falsos autònoms a partir d'una denúncia de CGT - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Teleco Tarragona obligada a passar a plantilla els falsos autònoms a partir d’una denúncia de CGT
diumenge 23 de juliol de 2017 / Comunicats / Visites: 729
Menéame

CGT DENUNCIA LES IL·LEGALITATS DE TELECO, INSPECCIÓ DE TREBALL SANCIONA

El passat 13 de juliol de 2016, CGT va interposar una denúncia a Inspecció de Treball de Tarragona en relació a la vulneració de l’article 42 de l’Estatut dels Treballadors, per cessió il·legal de treballadors i utilització de falsos autònoms contra l’empresa TELECO, col·laboradora de Movistar, que realitza les activitats d’instal·lacions i manteniment de telecomunicacions a la província de Tarragona.

Aquesta denúncia estava emmarcada dins de la campanya d’actuacions per part de CGT i altres organitzacions sindicals alternatives per denunciar i acabar amb els nivells de subcontractacions fraudulentes en el sector de les telecomunicacions que es realitzen tant a nivell de Catalunya com en la resta de l’Estat espanyol.

El mètode utilitzat per la Patronal és el muntatge d’una cadena de contractacions i subcontractacions emparant-se en la possibilitat legal de cedir part de l’activitat per part de l’empresa principal a altres empreses subcontractades, la finalitat real de la qual és la disminució gradual de les condicions laborals en cadascun dels trams de subcontractació i la disminució dels recursos econòmics originats al no complir amb unes condicions mínimes dignes de treball.

CGT va denunciar aquesta situació d’il·legalitat perquè l’empresa TELECO subcontracta activitat a altres empreses que en realitat estan totalment controlades per aquesta, disposant la distribució del treball, realitzant ordres, imposant condicions de treball il·legals, exigint altres nivells de contractació, repartint i controlant els nivells de productivitat de les subcontractes.

De manera paral·lela també efectua contractes mercantils amb autònoms per a la realització d’activitat controlant totalment el mètode de treball, distribució del mateix i exigint un control diari de tota l’activitat realitzada per part dels autònoms cobrant eines i uniformes de treball, a més de proporcionar-los també material de treball i cobrant-los de manera totalment abusiva.

Les jornades maratonianes que han de fer les i els companys subcontractats i els falsos autònoms per poder complir amb les exigències de TELECO i per aconseguir un sou miserable són intolerables, ens retrotrauen a altres etapes històriques no tan llunyanes on l’únic dret de la classe treballadora era el de treballar.

Afortunadament, la denúncia presentada ha servit perquè finalment l’administració investigui les il·legalitats comeses per TELECO, comenci a realitzar actuacions sancionadores de manera exemplaritzant i l’obligui a regularitzar les aportacions a la Seguretat Social que ha deixat de pagar durant els últims quatre anys per les i els falsos autònoms, i que, per tant, hagi de considerar-los com a personal propi de plantilla.

CGT estarà vigilant i exigint que l’empresa compleixi amb les condicions laborals que garanteixin treballar dignament tant al personal propi com a qualsevol treballador o treballadora que treballi per aquesta, i perquè definitivament s’acabi amb la precarització del sector de les telecomunicacions, un sector que obté any darrera anys grans beneficis, però que aquests no repercuteixen en benefici de la classe treballadora.

PEL REPARTIMENT DE LA RIQUESA, PER UN TREBALL DIGNE, CONTRA LES CONDICIONS D’ESCLAVATGE.

Federació Comarcal CGT Baix Camp-Priorat

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  5. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  6. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  7. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  8. CGT, Anticapitalistes i CUP presenten un projecte per a socialitzar NISSAN
  9. Buch i Marlaska han de dimitir, BRIMO i UIP dissolució
  10. Formulari d’afiliació (beta)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid