Èxit del segon dia de vaga al Bicing de Barcelona - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Èxit del segon dia de vaga al Bicing de Barcelona
divendres 14 de juliol de 2017 / Comunicats / Visites: 216
Menéame

Èxit de la segona jornada de vaga de les 15 jornades convocades de la vaga del Bicing, avui 14 de juliol, el seguiment de la vaga en mobilitat, manteniment i taller ha estat del 100%. La concentració a la Plaça Sant Jaume ha estat molt concorreguda.

El 2017 els treballadors del bicing han iniciat una lluita per revertir una situació que es ve arrossegant des dels seus inicis al 2006. El juliol del 2006 l’Ajuntament de Barcelona va treure una licitació per a la gestió de l’activitat del bicing a la ciutat per 55.000.000 d’euros, se li va adjudicar a Clear Channel, multinacional nord-americana, el desembre del 2006 només per 22.495 640, és a dir menys de la meitat del que segons els estudis que s’havien fet des de l’ Ajuntament costava la implantació del bicing. Al mateix temps Clear Channel el va subcontractar a una altra empresa. Les conseqüències d’aquesta rebaixa econòmica de la inversió inicial, va recaure a sobre dels treballadors i les seves condicions econòmiques i de salut, allargant-se fins a dia d’avui.

Al 2006 l’excusa per tenir una plantilla en condicions de precarietat era que l’activitat era nova i s’havia de consolidar. A tots els treballadors que van intentar denunciar la situació i organitzar-se, immediatament se’ls va acomiadar, enquistant-se durant anys la precarietat laboral a l’empresa. Ara el bicing ja està consolidat i aquesta excusa no se sosté per enlloc.

Al 2017 la situació és semblant. Està prestant el servei Clear Channel provisionalment i s’ha fet des de l’Ajuntament una licitació per a 10 anys, des del 2018 fins el 2028, amb un pressupost total de 227.568.148 que s’adjudicarà al setembre d’aquest any. El cost anual és de 22.756.824 euros, i la part dedicada a costos salarials és de 4 365.773 d’euros, és a dir el 19 % de la licitació, en la que estan inclosos els directius i coordinadors de l’empresa i que s’emporten ells sols 1.100.000 d’euros. Cap empresa dedica una quantitat tan petita als costos salarials. Creiem que són uns costos totalment insuficients els destinats als salaris dels treballadors i les conseqüències són salaris molt baixos i manca d’inversió en materials de prevenció de riscos laborals.

Des de la CGT fem responsables d’aquesta situació a l’empresa Clear Channel per haver presentat unes xifres tan baixes que han servit de base per realitzar la licitació, i a l’Ajuntament de Barcelona per no comprovar que amb aquests números s’estan pagant unes nòmines de misèria i realitzar la licitació sense les comprovacions pertinents, tant econòmiques com en matèria de prevenció de riscos laborals.

La CGT considera que algunes de les opcions per pal·liar aquest “error” empresarial i de l’Ajuntament poden passar per realitzar un canvi en la licitació, en la massa salarial, garantint que es cobraran uns salaris dignes per part dels treballadors i que es destinaran recursos en matèria de prevenció. O bé que es retiri la licitació i es publiqui una altra, solucionant les deficiències que s’han detectat. Aquestes propostes són factibles i només fa falta voluntat per part de l’empresa i de l’Ajuntament.

Seguim oberts al diàleg que vagi encaminat a trobar una solució definitiva que erradiqui la precarietat en el bicing, mentre tant seguirem mobilitzant-nos, per a que se’ns escolti. Aquesta situació coneguda tant per l’empresa com per l’Ajuntament no pot continuar.

Transcorregudes les dues primeres jornades els dies 12 i 14 de juliol, la resta de les jornades de vaga de 4 hores estan convocades els dies,15,16,17,19, 21, 22, 23, 24, 26, 28, 29, 30 i 31 de juliol. El divendres 14 de juliol es realitzaran també concentracions a la Plaça Sant Jaume de 9 a 11 hores i de 17 a 19 hores.

CGT-Bicing Barcelona
14 de juliol de 2017

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Concentració de suport a l’Àlex el 25 de juny en el judici pel seu acomiadament per part de Cacaolat
  2. Ha sortit el número 202 de la revista Catalunya (Maig-Juny 2018)
  3. Caravana Obrim fronteres 2018 a Ventimiglia i al sud d’Itàlia
  4. Cos a terra, que ens disparen pau social
  5. Col·loquis a l’entorn del Centenari del Congrés de Sants sobre anarcosindicalisme i moviments socials, els dies 19 i 26 de juny a Barcelona
  6. Full d’afiliació CGT i quotes afiliació any 2018
  7. Vaga parcial indefinida a Correus de Barcelona a partir del 19 de juny contra els acomiadaments i la falta de contractació
  8. Oposicions 2018: Un sistema d’accés i unes oposicions plenes d’irregularitats
  9. Comunicat de CGT CEB-IMEB davant la negociació del conveni de l’Ajuntament de Barcelona
  10. La CGT Ensenyament Lleida diu adéu al senyor Cullerés i dóna la benvinguda al senyor Vega

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid