Sobre el cobrament del juliol del personal substitut: La darrera trampa de l’acord del 31 de gener - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Sobre el cobrament del juliol del personal substitut: La darrera trampa de l’acord del 31 de gener
divendres 30 de juny de 2017 / Comunicats / Visites: 101
Menéame

La darrera trampa de l’acord del 31 de gener

El 31 de gener d’aquest any, després d’un període d’assemblees i mobilitzacions i de la vaga del 18 de gener convocada en solitari per CGT, els sindicats CCOO, UGT i USTEC van signar un acord amb el Departament d’Ensenyament i van desconvocar la vaga unitària convocada pel 9F al·legant que s’havien assolit la majoria de les reivindicacions que tots els sindicats anomenàvem de mínims. Vam alertar aleshores que, a més de deixar sense assolir reivindicacions urgents i assumibles pel Departament, algunes reivindicacions quedaven recollides a mitges o de manera ambigua i hauríem d’estar molt pendents de la seva concreció i seguir mobilitzant-nos per assolir-les totes i per garantir el seu compliment efectiu.

Efectivament han estat vàries les sorpreses negatives que ens hem trobat després, tant en forma de noves retallades al personal interí i substitut (que no pot congelar el número a la borsa per tenir una altra feina o que no tindrà alta laboral fins la incorporació al centre si l’1 de setembre està de baixa o permís, entre d’altres) com en la lletra petita de les millores acordades. La més recent és la del “cobrament del juliol del personal interí i substitut.”

Ni l’acord ni els signants del mateix van alertar en signar-lo que les persones amb 1/2 jornada vacant no podrien cobrar els percentatges que estiguessin fent en forma de substitució. Tampoc no van explicar que el personal substitut que estigués fent compactacions de jornada només cobraria un dels nomenaments i no el que venia treballant i cobrant al llarg del curs. Persones que han estat fent jornades de 1/3 + 1/3 + 1/3 i que ja han pagat un curs de formació (sovint a preus desorbitats) i adaptat les seves vacances s’han assabentat ara que no cobraran la jornada sencera que suma la compactació i que han estat treballant, sinó que només cobraran un terç.

Davant d’aquesta situació, des de CGT Ensenyament:

- Per denunciar aquest fet estem treballant la viabilitat jurídica per reclamar el cobrament de tota la compactació.

- Recomanem al professorat afectat que faci reclamacions individuals d’un nomenament equivalent al temps realment treballat, als Serveis Territorials corresponents o al Departament d’Ensenyament.

- Encoratgem a totes i a tots els treballadors de l’ensenyament públic a organitzar-nos i mobilitzar-nos des de l’inici i durant tot el proper curs 17-18 per tal que s’atenguin les reivindicacions de mínims pendents i que es facin efectives, totes i senceres, sense trampes ni lletra petita. No podem esperar ni podem confiar en els acords de les meses sectorials, hem de pressionar abans, durant i després fins a fer efectiu el seu compliment.

Contacteu amb nosaltres davant de dubtes o per a més informació sobre les reclamacions col·lectiva i/o individual i també sobre com organitzar-nos i mobilitzar-nos des de l’inici del proper curs.

Barcelona, 29 de juny del 2017

http://cgtense.pangea.org/IMG/pdf/cgtsobreelcobramentdeljulioldelpersonalsubstitut.pdf

CGT Ensenyament
http://cgtense.pangea.org/
http://www.facebook.com/CGTENSE
https://twitter.com/CGTEnsenyament

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Caravana Obrim fronteres 2018 a Ventimiglia i al sud d’Itàlia
  2. Cos a terra, que ens disparen pau social
  3. Oposicions 2018: Un sistema d’accés i unes oposicions plenes d’irregularitats
  4. La CGT Ensenyament Lleida diu adéu al senyor Cullerés i dóna la benvinguda al senyor Vega
  5. Col·loquis a l’entorn del Centenari del Congrés de Sants sobre anarcosindicalisme i moviments socials, els dies 19 i 26 de juny a Barcelona
  6. Vaga parcial indefinida a Correus de Barcelona a partir del 19 de juny contra els acomiadaments i la falta de contractació
  7. La CGT desconvoca la vaga al Sincrotró ALBA al retirar la Direcció la demanda contra el Comitè d’Empresa
  8. La selecció a dit del personal i la pèrdua de democràcia als centres educatius: altres formes d’imposar el silenci
  9. Full d’afiliació CGT i quotes afiliació any 2018
  10. Vaga i mobilitzacions al Sincrotró ALBA el 18 de juny

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid