S'ha constituït a Tarragona una Plataforma de Suport als estibadors portuaris en lluita - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

S’ha constituït a Tarragona una Plataforma de Suport als estibadors portuaris en lluita
dimecres 8 de març de 2017 / Comunicats / Visites: 200
Menéame

S’ha constituït a Tarragona la PLATAFORMA DE SUPORT A LES ESTIBADORES I ESTIBADORS EN LLUITA

Està formada pels sindicats CGT, Co.Bas, la COS, la IAC i el SEPC; les organitzacions Arran i Endavant; i les formacions polítiques CUP, Tarragona en Comú i Podem

COMUNICAT:

El dilluns 6 de març, una desena d’organitzacions ens vam trobar al Casal Popular Sageta de Foc, juntament amb estibadores i estibadors del Port de Tarragona, en motiu del conflicte existent vers la voluntat de reformar el sector per part de la Unió Europea (UE) i l’Estat Espanyol, mitjançant el Real Decreto-ley 4/2017.

Totes les organitzacions presents en aquesta trobada vam coincidir en que la lluita dels estibadors i estibadores portuàries no només és justa, sinó que és imprescindible per a frenar l’ofensiva neoliberal que des de fa dècades es va marcar com a objectiu acabar amb qualsevol professió que gaudís de condicions laborals dignes.

Sota la perspectiva d’entendre que la lluita actual contra la reforma del model d’estiba és la lluita de la classe treballadora, els sindicats CGT, Co.Bas, la COS, la IAC i el SEPC; les organitzacions Arran i Endavant; i les formacions polítiques CUP, Tarragona en Comú i Podem hem acordat constituir la Plataforma de suport a les estibadores i estibadors en lluita:

Perquè amb l’excusa d’una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la UE, el Govern Central i la patronal del sector volen precaritzar el sector (retallant drets i salaris), tal com han fet amb la resta de les plantilles públiques cada vegada que parlen de “liberalització”.

Perquè aquesta maniobra no respon a cap interès general, sinó als interessos de l’oligarquia industrial i les multinacionals que operen en els ports, i concretament la PIPE (Plataforma d’Inversors de Ports Espanyols), conformada per empreses com Noatum, propietat de grans fons d’inversions internacionals com el JP Morgan; ERSHIP (fiador de Rodrigo Rato davant el Banc Sabadell per la fiança de les targetes Black de Bankia); la constructora OHL de Villar Mir… que esperen aconseguir suculents beneficis a costa de precaritzar les condicions laborals de l’estiba.

Perquè és fals que l’objectiu de la liberalització sigui generar més llocs de treball, ja que la realitat és que es pretén passar de la borsa de treball actual a les ETT, subcontractes o jornades a temps parcial, a banda de traslladar part de la feina a les tripulacions dels vaixells, algunes de les quals es troben en condicions de semi esclavatge.

Perquè s’ha engegat una campanya de desprestigi i criminalització de les estibadores a base de mentides i demagògia, que només té l’objectiu de dificultar que es creïn vincles de solidaritat entre les classes populars i altres lluites obreres, quan en realitat es tracta d’una mateixa arrel amb múltiples expressions: l’esclafament de les condicions laborals amb l’objectiu que el capital no deixi d’engruixir els seus beneficis.

Perquè de la mateixa manera que les elits financeres, els mercats, els grans capital, van a una, i com va dir fa un parell d’anys Warren Buffett (part de les elits mundials) “és clar que hi ha una lluita de classes, i l’estem guanyant els rics”, nosaltres prenem la determinació d’anar a una contra els interessos neoliberals.

Perquè no hi ha sobirania possible si no tenim la capacitat d’enfrontar-nos no només a les determinacions de l’Estat Espanyol sinó també als dictats de la Troika i tots els tractats internacionals (CETA, TISA, etc.) que són autopistes per al creixement econòmic dels mercats.

És per tot plegat que considerem necessari treure el conflicte de l’estiba de l’espai físic i polític dels ports, en el nostre cas, del Port de Tarragona, i traslladar-lo a tota la ciutat fent partícip el conjunt de la població tarragonina. Així, la Plataforma de suport a les estibadores i els estibadors en lluita, que està oberta a la incorporació de noves formacions, organitzarà xerrades i actes públics al llarg del mes de març, i donarà suport a la vaga en cas que el decret tiri endavant.

NO A LA REFORMA, NO AL DECRET LLEI DE L’ESTIBA, NI UN PAS ENRERE!
SI GUANYEN, HI GUANYEM TOTES!

Plataforma de suport a les estibadores i els estibadors en lluita

Comparteix
 Convertir a ebook |  Guardar com PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Cos a terra, que ens disparen pau social
  2. Caravana Obrim fronteres 2018 a Ventimiglia i al sud d’Itàlia
  3. Oposicions 2018: Un sistema d’accés i unes oposicions plenes d’irregularitats
  4. Vaga parcial indefinida a Correus de Barcelona a partir del 19 de juny contra els acomiadaments i la falta de contractació
  5. La CGT Ensenyament Lleida diu adéu al senyor Cullerés i dóna la benvinguda al senyor Vega
  6. Col·loquis a l’entorn del Centenari del Congrés de Sants sobre anarcosindicalisme i moviments socials, els dies 19 i 26 de juny a Barcelona
  7. Comunicat de CGT CEB-IMEB davant la negociació del conveni de l’Ajuntament de Barcelona
  8. La CGT desconvoca la vaga al Sincrotró ALBA al retirar la Direcció la demanda contra el Comitè d’Empresa
  9. Concentració de suport a l’Àlex el 25 de juny en el judici pel seu acomiadament per part de Cacaolat
  10. Vaga i mobilitzacions al Sincrotró ALBA el 18 de juny

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.7 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid