L'Audiència Nacional anul·la els canvis de torn de 1008 treballadors/es d'Atento - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

L’Audiència Nacional anul·la els canvis de torn de 1008 treballadors/es d’Atento
dimarts 21 de febrer de 2017 / Comunicats / Visites: 246
Menéame

L’AUDIÈNCIA NACIONAL ANUL·LA ELS CANVIS DE TORN A MÉS DE 1008 TREBALLADORS I TREBALLADORES D’ATENTO TELESERVICIOS ESPAÑA SA

La Confederació General del Treball (CGT) informa que el passat 16 d’octubre Atento va comunicar a la plantilla que, a causa de la decisió del seu client Movistar de reduir l’horari d’atenció al client de 9 a 22 hores (en lloc de l’horari anterior, de 8 a 24 hores), s’iniciava un procés de modificació substancial de les condicions de treball –MSCT- de caràcter col·lectiu, per causes organitzatives i productives, amb més de 1000 treballadores i treballadors afectats.

El pertinent període de negociació amb la representació dels treballadors (d’una comissió de 13 membres la CGT comptava amb tres) va finalitzar sense acord i els treballadors van sofrir una altra greu agressió als seus drets veient com Atento i Movistar partien la vida a més de 1000 persones impune i innecessàriament, modificant torns, horaris i lliurances i reduint encara més el seu ingrat salari; a més, les empreses van vulnerar els drets de conciliació laboral i familiar i protecció de la infància de les persones amb reduccions de jornada per guarda legal, que van haver de sotmetre’s als canvis empresarials imposats. La brutal mesura va tenir, a més, la conseqüència que 107 persones no van poder fer front als canvis de torn imposats i van haver d’extingir el seu contracte de treball.

Durant el procés de negociació la CGT va mobilitzar a la plantilla convocant dos aturades de 24 hores els dies 28 i 31 d’octubre, que sens dubte van servir per evidenciar el suport de les treballadores i treballadors cap a la nostra postura ferma de repudiar la mesura imposada.

Els sindicats amb presència en el procés de MSCT van presentar la corresponent demanda col·lectiva davant l’Audiència Nacional, celebrant-se el judici el passat 7 de febrer amb el resultat que el dia 14 de febrer s’ha conegut: la sentència declara nul·la la MSCT pel que Atento haurà de reposar a les i els treballadors en les seves anteriors condicions, prèvies a les aberrants modificacions laborals.

La sentència judicial deixa clar que no s’acrediten les causes, que la informació facilitada a la RLT era farragosa i no objectivable, que no va haver-hi criteris d’afectació ni bona fe negociadora…com a mostra, dir que la sentència valora que la contracta de Movistar es va molestar més a intentar acreditar les causes davant la sala judicial que davant els treballadors i els seus representants.

Sector Federal de Telemarqueting de la CGT
https://www.cgt-telemarketing.es/
https://www.facebook.com/cgttelemarketing/
https://twitter.com/cgttelem

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf
titre documents joints

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Demanda judicial de vulneració de drets fonamentals contra CINGLES BUS ( SAGALÉS )
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  4. Formulari d’afiliació (beta)
  5. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  6. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  7. Per la reconstrucció del forn i la continuïtat de l’ocupació al Baix Penedès
  8. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  9. La CGT a Parcs i Jardins sobre l’accident al Parc de la Ciutadella
  10. La nefasta tornada a l’escola planificada per la conselleria d’ensenyament va directa al fracàs

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid