La CGT de Catalunya s'ha reunit el 26 de gener amb l’ICAM per analitzar les Malalties Professionals per Síndrome Túnel Carpià dels Informàtics - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La CGT de Catalunya s’ha reunit el 26 de gener amb l’ICAM per analitzar les Malalties Professionals per Síndrome Túnel Carpià dels Informàtics
divendres 27 de gener de 2017 / Comunicats / Visites: 328
Menéame

Explicació de la reunió del 26 de gener de la CGT de Catalunya amb l’ICAM per analitzar les Malalties Professionals per Síndrome Túnel Carpià dels Informàtics

El dijous 26 de gener al matí, una representació de la Confederació General del Treball de Catalunya (CGT) de Catalunya s’ha reunit amb les caps de l’ICAM (actualment SGAM), Neus Rams i Lídia Domingo, per analitzar la contingència de Malaltia Professionals dels i les treballadores del sector de la informàtica (informàtics, bibliotecaris, administratius,…) que pateixen per culpa de la seva feina el Síndrome del Túnel Carpià.

La representació de la CGT de Catalunya ha estat formada pel Secretari de Salut Laboral de CGT de Catalunya, Àlex Tisminetzky, dos Delegats d’Indra en representació de la coordinadora d’Informàtica de CGT, i Miguel Arenas, com a advocat del sindicat de l’Administració de l’Estat de CGT.

Des de la CGT hem aportat a l’ICAM dues recents sentències judicials fermes (una del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i l’altra del Jutjat Social 14 de Barcelona) que han reconegut la contingència de Malaltia Professional a dos treballadores que patien Síndrome del Túnel Carpià i portaven a terme feines d’introducció de dades en ordinadors.

Hem recalcat que hi ha un col·lectiu important de treballadors/es que porten a terme la seva feina amb ordinadors que estan patint aquesta malaltia, i hem denunciat que a pesar de les sentències judicials l’ICAM continua determinant aquestes patologies com a derivades de Malaltia Comuna.

Entenem que, tal com han determinat ja dues sentències fermes, a pesar de que el Quadre de Malalties Professionals no diu explícitament que els informàtics poden patir Síndrome de Túnel Carpià, és evident que els i les treballadores que introdueixen dades a ordinadors fan moviments repetitius dels especificats al Quadre de Malalties Professionals, i per tant aquestes patologies han de ser declarades professionals.

Alhora, des de CGT hem reclamat a l’ICAM que ens aporti les dades de les baixes mèdiques de Síndrome de Túnel Carpià de treballadors/des informàtics o de categories professionals anàlogues.

Des de l’ICAM han pres nota de les reivindicacions i sol·licituds, comprometent-se a contestar-les a la propera reunió en el termini d’un o dos mesos.

Des de la CGT, continuem amb aquesta trobades de reunions periòdiques, que es va iniciar el passat octubre amb la temàtica de l’amiant.

La següent reunió es fixarà en el termini d’un mes i mig i s’analitzarà la temàtica dels conductors de TMB que pateixen altes mèdiques a pesar de no poder conduir.

Valorem positivament d’aquest espai de comunicació amb l’ICAM per posar sobre la taula problemàtiques concretes de col·lectius específics de treballadores i treballadors, però alhora reiterem que només lluitant i al carrer s’aconsegueixen millores en les condicions de Salut Laboral, i no defallirem en la lluita, la denúncia i la mobilització contra les altes injustes i amb criteris economicistes de l’ICAM.

Prou altes injustes! Lluitem per guanyar!

Secretaria de Salut Laboral de la CGT de Catalunya

Barcelona, 26 de gener de 2017

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  9. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  10. Formulari d’afiliació (beta)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid