Comunicat de la PAICAM i de la CGT de Lleida - Judici contra l'ICAM suspès - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Comunicat de la PAICAM i de la CGT de Lleida - Judici contra l’ICAM suspès
dilluns 19 de desembre de 2016 / Comunicats / Visites: 277
Menéame

Aquest matí membres de la PAICAM i de la CGT de Lleida hem donat suport a la companya Lola en el judici que tenia avui i que finalment s’ha suspès contra la decisió de l’ICAM (l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques i Sanitàries) de donar-li l’alta mèdica tot i que les múltiples malalties que pateix li impedeixen desenvolupar-la.

Lola és una treballadora de Correus i membre de la PAICAM Lleida, que reparteix correspondència a peu. Des de l’any 2012 està afectada per Fibromiàlgia, i des del 2013 de Fatiga Crònica i Síndrome Químic Múltiple. Malalties prou greus que l’impedeixen treballar.

En diverses ocasions els Tribunals Mèdics de l’ICAM li han denegat la incapacitat temporal i Lola ha hagut d’esgotar els seus dies de lliure disposició i de vacances fins que ha hagut de tornar a treballar com ha pogut.

A l’agost d’aquest any l’ICAM li va donar l’alta per inspecció després de 11 mesos de baixa. Aquest cop, farta de patir els abusos de l’ICAM, va decidir recórrer l’alta. Primer davant l’administració i posteriorment i després d’interminables terminis davant el Jutjat de lo Social.

Des que li van donar l’alta ha gastat tots els dies d’assumptes propis i totes les vacances per la impossibilitat d’anar a treballar amb garanties per a la seva salut i pel propi desenvolupament de la feina amb un mínim de dignitat i diligència.

Com ve denunciant la PAICAM i la CGT des de fa mesos a nivell de tota Catalunya, l’orientació mercantilista de l’ICAM preval sobre els criteris mèdics, donant peu a nombrosos abusos i injustícies que provoquen el patiment de treballadores i treballadores com és el cas de Lola.

Cal dir que la Judicatura que conforma el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja va emetre unes directrius sobre aquestes malalties en el sentit que s’havien de considerar invalidants i incapacitants a partir d’uns graus en cadascuna d’aquestes malalties, la qual cosa no s’està tenint en compte ni per l’ICAM ni per l’INSS, ni per alguns jutges que segueixen desconnectats d’aquestes directrius i ignoren absolutament la catalogació d’aquestes patologies per part de l’Organització Mundial de la Salut.

Demanem que s’acabi ja d’una vegada amb la marginació que pateixen les persones que pateixen aquest tipus de malalties i que el Jutjat reconegui a la nostra companya Lola que no està en condicions de treballar sota el perill d’agreujar molt la seva depauperada salut.

Atentes a noves convocatòries de suport.

Federació Intercomarcal CGT Lleida
PAICAM Lleida

Lleida, 19 de desembre de 2016

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  9. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  10. Formulari d’afiliació (beta)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid