Aturades a Atento el 26 d'octubre i vaga de 24 hores el 28 i 31 d'octubre contra l'ERO encobert - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Aturades a Atento el 26 d’octubre i vaga de 24 hores el 28 i 31 d’octubre contra l’ERO encobert
dimarts 25 d'octubre de 2016 / Comunicats / Visites: 191
Menéame

VAGUES A ATENTO

Contra el ERO encobert disfressat de modificació substancial de les condicions de treball per 1.013 treballadors a diverses províncies.

Dimecres 26 d’octubre aturades de dues hores per torn de treball
Divendres 28 i dilluns 31 d’octubre vaga de 24 hores

La CGT, present en la taula de negociació d’Atento, ha convocat diversos dies de vaga que afectaran a les trucades que requereixin informació de Movistar i atenció al gran públic així com a la resta de serveis i campanyes que s’atenguin des dels call center d’Atento a tot l’estat espanyol (Gas Natural, Fecsa Endesa, Bicing, 112….). De nou, la Generalitat de Catalunya implantarà serveis mínims abusius en algunes campanyes del 100%, vulnerant el dret de vaga de centenars de treballadors.

La pretensió de l’empresa és que desapareguin els torns de treball que van des de les 8 a les 9 del matí i els que van de les 22 a les 24 hores, quedant com a horari d’informació i d’atenció de 9 a 22 hores, la qual cosa provocarà una Modificació Substancial de Condicions de Treball dels treballadors i treballadores. Aquesta modificació substancial pretén, sens dubte, aconseguir que abandonin l’empresa un nombre important d’afectats que no podran assumir la reducció salarial ni els nous horaris aplicats per l’empresa. Els horaris de treball dinamitarien qualsevol conciliació de la vida laboral amb la vida personal. Atento pretén, a més, modificar els horaris dels treballadors que gaudeixen en l’actualitat del dret de reducció horària per guarda legal.

Els treballadors afectats a les diferents províncies són: Barcelona 105, Lleida 76, València 116, Madrid 24, Bilbao 43, la Corunya 52, Sevilla 78, Còrdova 55, Jaén 124, León 188 i Toledo 152.

No fa ni tres anys, al juliol del 2014, Atento va aplicar un ERO a nivell estatal amb la complicitat de CCOO i UGT, que la CGT va tombar en Sala social de l’Audiència Nacional. És una constant en aquesta empresa i en el sector del telemarqueting (Contact Center) procedir amb acomiadaments massius utilitzant com a mitjà canvis brutals de les condicions de treball, inassumibles pels qui busquen estabilitat en l’ocupació.

La CGT mostrem el nostre rebuig a aquest nou ERO encobert que l’única cosa que pretén, enmig de les negociacions per un nou Conveni Col·lectiu, és eliminar a una de les plantilles que més respostes està donant en les mobilitzacions per millorar les condicions de treball del sector.

Secció Sindical CGT Atento Barcelona
https://www.facebook.com/Secci%C3%B3n-Sindical-CGT-Atento-Barcelona-790015344416776/
https://twitter.com/cgtatento_bcn

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  9. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  10. Formulari d’afiliació (beta)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid