La CGT Baix Penedès davant les declaracions masclistes del mossèn de La Bisbal del Penedès - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

La CGT Baix Penedès davant les declaracions masclistes del mossèn de La Bisbal del Penedès
dimarts 30 d'agost de 2016 / Comunicats / Visites: 394
Menéame

Des de CGT denunciem i condemnem les paraules del “nou mossèn” de La Bisbal del Penedès, pronunciades durant el sermó de la Missa de la festa Major de La Bisbal (veure notícia a delCamp.cat http://delcamp.cat/baixpenedesdiari/noticia/1288/el-nou-mossen-de-la-bisbal-fa-una-crida-perque-les-dones-es-quedin-a-casa-submises) en les que literalment va dir el següent:

“A les dones us pertoca estar a casa i ser submises als homes, com Maria Magdalena”

Per a no treure de context la frase, s’ha d’assenyalar que aquesta es diu durant una exposició del religiós sobre el model de “bona mare” i “bona dona”, tal i com ha reconegut la mateixa alcaldessa Agnès Ferrer de CIU.

Durant tot el dia d’ahir saltava a les xarxes socials la menyspreable frase de mossèn Vladimir, i després de la denuncia i condemna per part de la CGT, en la mesura que considerem que aquestes paraules no són més que “apologia del masclisme i adoctrinament en la submissió de les dones”, el personatge es reafirma en un mitjà local que va tenir la sort de parlar amb ell i amb l’alcaldessa. Diem sort perquè durant el dia d’avui que ha aparegut la noticia a mitjans de més llarga tirada, no han volgut fer declaracions cap dels dos. Això sí, per mitjà de les xarxes socials, l’Arquebisbat de Tarragona ha traslladat la carta de “penediment”, sense donar cap opinió al respecte.

D’altra banda, l’alcaldessa de La Bisbal del Penedès, es mostrava sorpresa pel missatge del clergue durant la missa de la Festa major celebrada el passat 15 d’agost, aquesta sorpresa s’ha anat diluint fins el punt de declarar que van ser unes paraules desafortunades, però que serà un gran mossèn per al poble de La Bisbal. Ella sabrà, què vol per a La Bisbal, un poble segur per a les dones o un poble on es normalitzi i es relativitzi la violència de gènere.

Nosaltres ho tenim clar, no volem CAP espai on se’ns digui què hem de fer. Denunciarem una i altra vegada totes aquelles actituds que pretenguin adoctrinar les dones perpetuant així la violència de gènere i tornant a discursos propis d’èpoques fosques. Sembla ser que no és suficient amb el fet que cada vuit hores una dona és víctima d’una agressió sexual a l’estat espanyol. Sembla ser que no és suficient amb què el degoteig de feminicidis sigui cada cop més constant i pitjor. Sembla ser que hi ha qui es permet frivolitzar i fer aquest tipus de discursos que fomenten que el món en el que vivim sigui masclista. Un món en el que un religiós, un opinador o un polític es creuen amb la autoritat de dir-nos què hem de portar o no, que hem de parir o no, que hem de dir o no. Doncs cap d’aquests discursos o actituds poden ser consentides, ja que consentir o no respondre al masclisme és ser-ne còmplice.

Des de CGT volem animar les respostes a aquesta agressió contra les dones, en canvi, i volem destacar, que en cap cas hem demanat cap rectificació del mossèn tal i com ha aparegut a La Razón. Sabem qui són, sabem que rectificar aquesta frase és impossible ja que és molt clara i forma part de la ideologia masclista en la que es basa un cop més un dels seus porta veus, en aquest cas l’Església. Per tot això, des de CGT portarem a terme totes les mesures que creguem oportunes.
Cap agressió sense resposta.
Si toquen a una ens toquen a totes!!!

Secretaria d’Acció Social i Gènere CGT Baix Penedès

https://cgtbaixpenedes.wordpress.com/2016/08/30/la-cgt-baix-penedes-davant-les-declaracions-masclistes-del-mossen-de-la-bisbal-del-penedes/

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. Demanda judicial de vulneració de drets fonamentals contra CINGLES BUS ( SAGALÉS )
  2. Noves diligències pel cas de l’accident d’IQOXE indiquen que l’empresa hauria estat funcionant sense cap Pla d’Autoprotecció homologat des de l’inici de la seva activitat
  3. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  4. Formulari d’afiliació (beta)
  5. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  6. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  7. Per la reconstrucció del forn i la continuïtat de l’ocupació al Baix Penedès
  8. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  9. La CGT a Parcs i Jardins sobre l’accident al Parc de la Ciutadella
  10. La nefasta tornada a l’escola planificada per la conselleria d’ensenyament va directa al fracàs

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid