Federal Mogul (antiga Jurid Iberica) del Prat de Llobregat segueix sumant sentències estimatòries en les morts per amiant - CGTCatalunya.cat
Què és la CGT | On trobar-nos | Afiliació | Butlletí
C/ Burgos 59, baixos - 08014 Barcelona - Telèfon: 935 120 481 - http://www.cgtcatalunya.cat - spccc@cgtcatalunya.cat

Federal Mogul (antiga Jurid Iberica) del Prat de Llobregat segueix sumant sentències estimatòries en les morts per amiant
divendres 22 de juliol de 2016 / Comunicats / Visites: 689
Menéame

La secció sindical de CGT de Federal Mogul porta anys de denúncia i lluita per visibilitzar aquest veritable “genocidi laboral”, a través de la mobilització social i sindical.

El Tribunal Suprem ha sentenciat per setena vegada que a l’empresa Jurid Iberica SA (posteriorment denominada Honeywell Friction SA i actualment Federal Mogul) de El Prat de Llobregat es va incomplir la normativa en prevenció de riscos per exposició a l’amiant.

Reiterades sentències del Tribunal Suprem, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i de Jutjats Socials han reafirmat que els treballadors de l’empresa van estar exposats durant dècades a l’amiant sense cap protecció, sense mascaretes, sense la roba adequada i amb una ventilació deficient, entre moltes altres greus infraccions. Aquestes il·legalitats van causar greus malalties pulmonars als treballadors afectats, patint alguns invalideses absolutes, i en altres casos causant la mort.

En aquest darrer cas, la Sala Social del Tribunal Suprem ha desestimat el recurs interposat per l’empresa contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que la va condemnar a abonar el recàrrec imposat a la pensió de viduïtat de la dona d’un extreballador mort per asbestosi com a conseqüència de l’exposició a l’amiant.

Es tracta de la setena resolució judicial que condemna en ferm a l’actual Federeal Mogul per les malalties i morts d’extreballadors exposats a l’amiant a les fàbriques d’El Prat de Llobregat i de la zona Franca de Barcelona, de l’esmentada multinacional que fabrica components d’automòbil i en el seu temps produïa peces per a frens que duien amiant en la seva composició.

El Suprem confirma plenament la sentència dictada abans pel TSJC que condemnava Honeywell Fricción a abonar el recàrrec del 50% sobre la prestació de viduïtat que percep la dona d’un extreballador mort a conseqüència d’una asbestosi d’origen professional.
cal.

Des de CGT de Catalunya denunciem una vegada més els multimilionaris beneficis de grans empreses capitalistes a costa de la vida de milers i milers de treballadors afectats per l’amiant. I fem una crida a continuar la lluita per la denúncia social i sindical dels efectes de l’amiant des de les empreses, els barris i municipis.

Continuarem en la lluita de denúncia i sensibilització de la problemàtica de l’amiant.

O els seus beneficis o la nostra salut!
No ens faran callar! L’amiant mata!

Juliol de 2016
Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

Comparteix
 Convertir a ebook |  Enregistrer au format PDF Guardar com pdf

Fer un conmentari

Vols contactar amb la CGT de Catalunya? Aquí tens informació de com afiliar-te. Pots informar-te d'on trobar-nos aquí. Si ho prefereixes pots seguir els nostres perfils de Twitter i Facebook. Consulta aquí el llistat de perfils a les principals xarxes socials.

Rànquings 365 últims díes
  1. La CGT denuncia escassetat de material de protecció adequat per als sanitaris de la demarcació de Tarragona i les deficients mesures de prevenció i protecció
  2. Crida de la CGT de Catalunya a la mobilització contra la #LleiAragonés
  3. El govern prepara una privatització massiva. Aturem la #LleiAragonés
  4. Una sentència que ataca les llibertats i els drets civils
  5. Exigim la paralització de les oposicions de TEEI i que les fagin fixes
  6. Concentració 25-S al Parlament de Catalunya i material Llei Aragonés
  7. Contra la repressió i els nous muntatges policials, llibertat detingudes
  8. Alliberem-nos de l’opressió dels estats i del capitalisme. Autodeterminació i autogestió
  9. Motherson Sintermetal products SA presenta un ERO, la CGT li planta cara
  10. Formulari d’afiliació (beta)

Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.2.3 [20352] | Squelette basat en el tema visual dissenyat per Fuksia
Webmaster - webcat@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid